Snart på vei til Malawi

Av Solveig Skogs,
  • Tips en venn om denne siden

I februar skal seks personer fra Bondelaget og Bygdeungdomslaget besøke Malawi og bli kjent med de prosjektene som organisasjonene støtter.

Prisca Anderson, en av modellbøndene som gruppa skal besøke.Gruppa gleder seg til å lære mer om Utviklingsfondets landbruksprosjekt i Malawi og hva pengene som samles inn går til. For å kunne besøke de ulike prosjektaktivitetene regner gruppa med å kjøre ca 150 mil.

Modellbønder, som får opplæring og deretter lærer opp følgebønder, er en viktig del av prosjektet. Gruppa vil få møte flere modellbønder, bl.a. Prisca Anderson.

Inge Martin Karlsvik, Astrid Solberg og Jan Gunnar Eilertsen gleder seg til å bli kjent med landbruksprosjektene i Malawi.Det er i alt seks personer som reiser fra Norge: Jan Gunnar Eilertsen (styremedlem), Inge Martin Karlsvik (fylkesleder Møre og Romsdal), Svein Skar (fast giver til prosjektet), Inger-Martha Skjelland (NBU), Mathilde Dæhlin (NBU) og Astrid Solberg (organisasjonssjef, reiseleder).

  • Les også:

Fra programmet:

  • 15. februar      Ankomst Lilongwe
  • 16. februar      Utviklingsfondet, ambassaden, partnerorganisasjon
  • 17. februar      Husdyrproduksjon, møte med modellbønder
  • 18. februar      Partnerorganisasjon, modellbønder, ungdomsklubb
  • 19. februar      Landbrukskontor, modellbønder, frøbank
  • 20. februar      Bondeorganisasjon, spare- og lånegruppe, kvinneprosjekt
  • 21. februar      Fridag ved Lake Malawi
  • 22. februar      Debrifing hos Utviklingsfondet, avreise

De siste dagene har det kommet meldinger om storflom i Malawi. Problemene er foreløpig størst nord og sør for de områdene der Utviklingsfondet har prosjekter.  

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere