Småbrukarlaget bryter

Av Inger Johanne Sæterbakk,
  • Tips en venn om denne siden

Bondelaget forhandler videre.

Det er nå ei uke siden jordbruket varsla staten om at vi ville gå i forhandlinger om en jordbruksavtale, og nå har Småbrukarlaget kommet fram til at de bryter forhandlingene. Bondelaget forhandler videre og forhandlingsutvalget varsler at det fortsatt er stor spenning i forhandlingene.

Torsdag ettermiddag la staten fram et revidert tilbud til jordbruksavtale med ei ramme på 295 millioner kroner. Jordbruket fikk frist til forhandlingsmøtet fredag klokka 10.00 med å svare på tilbudet. Forhandlingsleder for jordbruket, Lars Petter Bartnes varsla da at jordbruket ville fortsette forhandlingene.

Dermed pågår jordbruksforhandlingene fortsatt, men det nærmer seg en avgjørelse. Fristen for en avgjørelse er i dag, fredag 15. mai og vi antar at vi greier å overholde tidsfristen.

  • Les også:
Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere