Slik var opptoget for norsk matproduksjon

Av Ole Marius Aune Sandmo,
  • Tips en venn om denne siden

Filmen fra da 5000 bønder og støttespillere toget gjennom hovedstaden i protest mot regjeringens tilbud i jordbruksforhandlingene er her.

I vinduet over kan se en film fra opptoget for norsk matproduksjon i Oslo 20 mai 2014. Bøndene hadde brutt jordbruksforhandlingene med staten og med buss, fly, tog og taktor kom tusenvis av dem til hovedstaden.

Opptoget gikk gjennom byen, og foran Stortinget markerte 5000 mennesker sin misnøye med tilbudet fra Fremskrittspartiets landbruksminister Sylvi Listhaug.

Foto og redigering av filmen er gjort av Simen Øvereng, og forsidebildet til denne saken er tatt av Tore Berntsen.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere