Sigrid Hjørnegård går til Norges Bondelag

Publisert 31.01.2018
  • Tips en venn om denne siden

Sigrid Hjørnegård
Sigrid Hjørnegård er ansatt som assisterende generalsekretær i Norges Bondelag, og tiltrer stillingen seinest 2. mai. Foto: Øystein Andreas Bjerke

Sigrid Hjørnegård, tidligere kommunikasjonssjef i Norges Bondelag, er ansatt som assisterende generalsekretær.

-  Jeg ser fram til å ønske Sigrid velkommen tilbake i Bondelaget. Jeg er veldig glad for at Sigrid med sin brede erfaring fra politikk og organisasjonsliv har takket ja til stillingen. Næringa opplever støtte i opinionen, produserer et mangfold av produkter og fellesgoder til samfunnet samtidig som vi opplever at bondens rammevilkår blir utfordret. I denne situasjonen vil Sigrid bidra positivt til å styrke Bondelagets arbeid med nærings- og landbrukspolitikk, sier Per Skorge, generalsekretær i Bondelaget.

Stillingen er nyopprettet, med arbeids- og ansvarsområder knyttet til Bondelagets nærings- og klimapolitiske arbeid. Hjørnegård vil også fungere som generalsekretærens stedfortreder.

Ser fram til å begynne i jobben

-   Jeg gleder meg stort til å begynne som assisterende generalsekretær i Norges Bondelag. Norsk landbruk og norske bønder har unike kvaliteter som gir store muligheter for vekst og utvikling. Men det forutsetter gode rammevilkår og jeg ser frem til å bidra i arbeidet for å sikre landbrukets utviklingsmuligheter sammen med ansatte og tillitsvalgte over hele landet, sier Sigrid Hjørnegård.

-   Klimapolitikken er av de viktigste politiske områdene for landbruket nå. Jeg har arbeidet mye med klimapolitikk i fornybarnæringen de siste årene og ser spesielt fram til å bidra på dette området i Bondelaget, sier Sigrid Hjørnegård.

Sigrid Hjørnegård kommer fra stillingen som direktør for fornybar energi, klima og miljø i Energi Norge og tiltrer i stillingen seinest 2. mai 2018.

 

Stortinget

Stortingshøring om matmaktlov

- Det er på høy tid å innføre lov om god handelsskikk, sa Norges Bondelag under en åpen høring om matmakt på Stortinget. Arbeiderpartiet har foreslått å innføre matmaktloven som regjeringa la i skuffen for tre år siden.

mTr

Serverte frokost til stortingspolitikerne

Politikere fra de fleste norske partiene møtte opp på Bondelagets årlige frokost foran Stortinget. Kvalitet, verdiskaping og forutsigbarhet i landbrukspolitikken var noen av stikkordene fra de som holdt appeller.

Åpen Gård på Facebook

Bli med på Åpen Gård på Facebook!

Fredag 20. april gjentar vi suksessen fra i fjor, og arrangerer Norges største Åpen Gård på Facebook. Arrangementet gir oss mulighet til å vise norsk landbruk fram på sitt beste i forkant av årets jordbruksoppgjør. Skal vi lykkes trenger vi din hjelp!

ost

EU vil innføre lov om god handelsskikk

EU-kommisjonen la denne uka fram forslag om en lov om god handelsskikk som skal gi mer rettferdig konkurranse i dagligvaresektoren og styrke bondens inntektsgrunnlag. – Stortinget bør la seg inspirere, mener Bondelaget.

Lars Petter Bartnes og Leif Forsell

Forventer kraftig inntektsnedgang for bonden

Den norske bonden kan forvente en inntektsnedgang på 14 500 kroner fra 2016 til 2018. Det viser ferske tall fra Budsjettnemda for jordbruket. – Alvorlig for framtida til norsk matproduksjon og et krevende utgangspunkt for årets jordbruksforhandlinger, mener Bondelaget.

Sau på beite

Åpner for etterregistrering

Landbruksdirektoratet åpner for at foretak som ikke har ført opp dyr på beite/utmarksbeite i søknad om produksjonstilskudd for 2017 nå kan etterregistrere disse opplysningene innen 25.4.2018 og få utbetalt tilskudd.

Marte Bogstad fikk god hjelp til fjøsstellet. Foto: NBU.

Ungdomspolitikere på fjøsbesøk

​​​​​​​Nærmere tjue topptillitsvalgte fra ungdomspartiene fikk en smakebit på unge bønders hverdag da de hjalp til med fjøsstellet på Smedstad gård.

Gjerpen og Solum Bondelag

Kjempar om å bli Årets lokallag

Dei 18 lokallaga som kjempar om den gjeve tittelen Årets lokallag i Norges Bondelag, er no klare. Her kan du sjå kven dei nominerte er.

Fjorårets vinnere.

Kjenner du en Askeladd?

Vi leter etter en kreativ bygdegründer til årets Askeladdpris. Prisen som går til unge etablerere på bygda er i år økt til hele 50 000 kroner.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
26
April

Jordbruksoppgjeret 2018: Overlevering av jordbrukets krav

Landbruks- og matdepartementet
Fredag
04
Mai

Jordbruksoppgjeret 2018: Overlevering av statens tilbod

Landbruks- og matdepartementet
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere