Serverte moodsgjestene smaker av Norge

Av Marthe Haugdal,
  • Tips en venn om denne siden

Bondelagskokk Kurt Sverre Øraas serverte Moods of Norway sine VIP- gjester.

Bondelagsfolk, Peder Børresen og Simen Staalnacke i Moods of Norway og Bondelagskokk Kurt Sverre Øraas på visningen "Cocktail Mountaineering".

Bondelaget var også i år ansvarlige for maten under visningen av vinterkolleksjonen "Cocktail Mountaineering", en av de største visningene under Oslo Fashion Week.

Her er bilder fra visningen "Cocktail Mountaineering".

500 VIP-gjester fikk smake norsk fingermat, laget av bondelagskokk Kurt Sverre Øraas.

- Dette er den ideelle måten å vise fram de kvalitetsproduktene som, vi har i Norge. Her har vi plukket fra øverste hylle. Dette er det beste av det beste. Vi har satt råvarene i fokus, og viser dem fram på en enkel og ekte måte, sier Øraas.

På menyen sto grov hjortepatè med appelsin og fennikel på knekkebrød med tyttebærrømme, rulade av kylling, byggryns risotto med rotgrønnsaker og duxelles, spekeskinke med langtidslagret Jarlsberg med stikkelsbærmarmelade, varmrøkt pepperlaks i lefse med hvitløkmajones og potetsuppe med tørrsaltet bacon og gressløk.

- At Bondelaget får ansvaret for maten er artig. Det er et helt naturlig samarbeid, fordi her får gjestene presentert mat og klær av beste norsk kvalitet, sier Øraas.

Denne gangen var det Mathallen på Vulkan i Oslo som huset visningen.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere