Serverte moodsgjestene smaker av Norge

Av Marthe Haugdal,
  • Tips en venn om denne siden

Bondelagskokk Kurt Sverre Øraas serverte Moods of Norway sine VIP- gjester.

Bondelagsfolk, Peder Børresen og Simen Staalnacke i Moods of Norway og Bondelagskokk Kurt Sverre Øraas på visningen "Cocktail Mountaineering".

Bondelaget var også i år ansvarlige for maten under visningen av vinterkolleksjonen "Cocktail Mountaineering", en av de største visningene under Oslo Fashion Week.

Her er bilder fra visningen "Cocktail Mountaineering".

500 VIP-gjester fikk smake norsk fingermat, laget av bondelagskokk Kurt Sverre Øraas.

- Dette er den ideelle måten å vise fram de kvalitetsproduktene som, vi har i Norge. Her har vi plukket fra øverste hylle. Dette er det beste av det beste. Vi har satt råvarene i fokus, og viser dem fram på en enkel og ekte måte, sier Øraas.

På menyen sto grov hjortepatè med appelsin og fennikel på knekkebrød med tyttebærrømme, rulade av kylling, byggryns risotto med rotgrønnsaker og duxelles, spekeskinke med langtidslagret Jarlsberg med stikkelsbærmarmelade, varmrøkt pepperlaks i lefse med hvitløkmajones og potetsuppe med tørrsaltet bacon og gressløk.

- At Bondelaget får ansvaret for maten er artig. Det er et helt naturlig samarbeid, fordi her får gjestene presentert mat og klær av beste norsk kvalitet, sier Øraas.

Denne gangen var det Mathallen på Vulkan i Oslo som huset visningen.

Frokostseminar om Klimasmart Landbruk, 18. juni

Status og fremdrift for Klimasmart Landbruk

Klimasmart Landbruk er næringas viktigste fellessatsing for å redusere klimaavtrykket på norske gårdsbruk. Se opptak fra frokostseminar for å lære mer om prosjektet og videre arbeid fremover.

Nedbygging av matjord

Mindre matjord omdisponert i 2017

Ferske tall fra SSB viser at 4025 dekar dyrka mark matjord ble omdisponert til andre formål enn landbruk i 2017. Dette er en nedgang på nesten 2000 dekar fra i 2016.

Forholdstallet for kvote på kumelk økes fra 0,98 til 0,99

Etter ekstraordinære kvotedrøftinger for kumelk for 2018 mellom Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag og Landbruks-og matdepartementet, ble man enige om å øke forholdstallet for disponibel kvote fra 0,98 til 0,99. Tørke og usikkerhet om fôrsituasjonen spilte inn på beslutningen.

Styret i årsmøtesalen

Nullvisjon for dårleg dyrevelferd

Norges Bondelag godtar ikkje dårleg dyrevelferd og vil ha nullvisjon for dyrevelferdssaker. Det inneber at regelverket på dyrevelferd skal følgjast på alle norske husdyrbruk.

Årsmøte 2018

Se opptak fra Bondetinget 2018

Norges Bondelag sitt årsmøte gikk av stabelen 6. og 7. juni på Lillehammer. Her kan du se opptak fra innledninger og debattene.

Lars Petter Bartnes

Bartnes gjenvalgt som leder i Norges Bondelag

Norges Bondelag samlet til årsmøte på Lillehammer 6. og 7. juni har i dag gjenvalgt Lars Petter Bartnes (49) som leder. Bjørn Gimming er gjenvalgt som 1. nestleder og Frøydis Haugen er gjenvalgt som 2. nestleder for organisasjonen.

Askeladdvinner Fredrik Bye sammen med Knut Nordmo og Lars Petter Bartnes.

Gründerpris til landbruksfilmskaper

Årets vinner av Askeladdprisen er en gründer som lever av å vise fram landbruket. For Fredrik Bye ble filmen han laget av det lokale maskinlaget startskuddet for å få film- og bildeproduksjon som levebrød.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
20
Juni

Generalforsamling i BS

Landbrukets hus
Onsdag
20
Juni

Styremøte i Norges Bondelag

Landbrukets hus
Tirsdag
14
August

Den store landbruksduellen!

Lille andevinge, Arendal

Våre samarbeidspartnere