Satte sitt preg på verdens vakreste sykkelløp

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

Nordnorske bønder satte sitt preg på verdens vakreste sykkelløp - utenfor løypa!

Gustav A  Karlsen i Lofoten landbruksrådgivning/ Lofoten Mat maler på E10, foto: Ketil A. Høyen.- Det ble en vidunderlig reise fra Bodø til Lofoten, gjennom Vesterålen og til Harstad. Strålende vær, titusener av tilskuere langs løypa og samlet i start- og målbyene, unike TV-bilder og nervepirrende avslutninger fra syklistene bidro til et historisk godt gjennomført arrangement, heter det i omtalen av rittet på nettsidene til Artic Race of Norway.

- Vi ville profilere Vestvågøy som en stor jordbrukskommune, da mange oppfatter Lofoten med fiske, forteller Ketil Høyen som er leder i Vestvågøy Bondelag. - Vi laget en del bannere i forkant og fikk god hjelp av lagets kunstneriske bonde, Kjell Bjarne Nilsen, som utforma en del av bannerene. Etter at E10 ble stengt, arrangerte vi småtraktorkonkurranse for barn. Barna var også med å dekorere asfalten ved vårt oppmøtested. Mange hygget seg med kaffe og kaker ved Lill Gunn’s Gårdsbakeri ca. 200 m fra utstillingsområdet, forteller Høyen.

Kåre Holand, nestleder i Nordland Bondelag, nyter sin kaffe mens en venter på syklistene, foto: Ketil A. Høyen.

 

Ku på beite på Kjerringøy. Foto: VisualDays

Flere inn på eiersiden i Klimasmart Landbruk

Siden nyåret har åtte landbruksbedrifter- og organisasjoner gått inn som medeiere i prosjektet Klimasmart Landbruk. – Interessen og responsen har vært over all forventning, dette lover godt for næringas videre klimaarbeid, sier prosjektleder leder Tony Barman.

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere