Sammen for å produsere nok mat

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

FAO går sammen med bondeorganisasjonene for å understreke betydningen av å produsere nok mat i verden.

FNs matvareorganisasjon  FAO har gått sammen med bondeorganisasjoenene WFO (World Farmers Organisation) og  ICAO (den internasjonale bondekooperasjonen) om en felles uttalelse som understreker den rollen bøndene og bøndenes samvirkeorganisasjon har for å produsere nok mat til en voksende befolkning i verden. - At mennesker har mat på bordet er avhengig av arbeidet til millioner av bønder over hele verden og deres organisasjoner, heter det i uttalelsen som også understreker betydningen av å gi bøndenes stemmer større vekt i spørsmål som angår bøndene, og samtidig en mer rettferdig økonomisk andel.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere