Samarbeidsavtale mellom NHO Reiseliv og Norges Bondelag

Av Ragna Kronstad,
  • Tips en venn om denne siden

Norges Bondelag og NHO reiseliv har som mål å få i stand en samarbeidsavtale. Målet med en slik samarbeidsavtale er å utvikle et samarbeid på de områder organisasjonene har sammenfallende interesser.

Bondelagsleder Nils T. Bjørke og NHO-direktør Kristin Kohn Devold på mat- og reiselivsmessa Grüne Woche i Berlin, foto: Ragna Kronstad. Noe av det viktige er å utvikle det distriktsbaserte reiselivet i Norge og å få en bedre forståelse for og økt oppmerksomhet i reiselivet rundt verdien av et aktivt landbruk – og av det følger det kulturlandskap, unike råvarer og smaksopplevelser og levende bygder.

Hever kunnskap og behov

-Et samarbeid mellom produsentene og det lokale reiselivet vil vi heve kunnskapen og behovene som både produsentene og bedriftene trenger, sier Nils T Bjørke.

Ved å ta i bruk norske og lokale råvarer vil reiselivet være med å opprettholde det kulturlandskapet som turistene gjerne vil ta del i.

Unik natur og unike smaker

Med en slik avtale vil vi at bøndene skal være i dialog med de bedriftene som ønsker å bruke lokalmat og hva de ønsker av råvarer og kvalitet. -Vi har unik natur, men vi har også unike smaker som er viktig for utviklingen av reiselivet, sier direktør i NHO Reiseliv Kristin Krohn Devold.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere