Rørosmat vant Bygdeutviklingsprisen 2014

Av Marthe Haugdal,
  • Tips en venn om denne siden

Rørosmat trakk det lengste strået i konkurransen om den nasjonale Bygdeutviklingsprisen til Innovasjon Norge 2014.


Fra venstre: Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge, daglig leder i Rørosmat, Kristin Bendixvold, styreleder i Rørosmat Ingulf Galåen  og statsråd Sylvi Listhaug.

Statsråd Sylvi Listhaug og administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth, delte ut prisen på 250.000 kroner i forbindelse med Grüne Woche i Berlin torsdag.

– Rørosmat har hatt en tydelig strategi som er følgt opp. Prisen vil være til stor inspirasjon i tida framover, sier Kristin Bendixvold, daglig leder i Rørosmat.

Rørosmat ble etablert i 2003 med 15 medlemsbedrifter. Bedriften har i dag 31 medlemsbedrifter, både store og små, og har til samen over 100 årsverk og over 200 millioner i omsetning.

Rørosmat ble også tildelt Bondevettprisen under Grüne Woche i 2013, for deres positive profilering av landbruket i Norge, og bidrag til å bygge opp under betydningen av norsk matproduksjon og matkultur.

Les mer: Rørosmat tildelt Bondevettprisen.

Norges Bondelag gratulerer!

 

 

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere