Rørosmat vant Bygdeutviklingsprisen 2014

Av Marthe Haugdal,
  • Tips en venn om denne siden

Rørosmat trakk det lengste strået i konkurransen om den nasjonale Bygdeutviklingsprisen til Innovasjon Norge 2014.


Fra venstre: Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge, daglig leder i Rørosmat, Kristin Bendixvold, styreleder i Rørosmat Ingulf Galåen  og statsråd Sylvi Listhaug.

Statsråd Sylvi Listhaug og administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth, delte ut prisen på 250.000 kroner i forbindelse med Grüne Woche i Berlin torsdag.

– Rørosmat har hatt en tydelig strategi som er følgt opp. Prisen vil være til stor inspirasjon i tida framover, sier Kristin Bendixvold, daglig leder i Rørosmat.

Rørosmat ble etablert i 2003 med 15 medlemsbedrifter. Bedriften har i dag 31 medlemsbedrifter, både store og små, og har til samen over 100 årsverk og over 200 millioner i omsetning.

Rørosmat ble også tildelt Bondevettprisen under Grüne Woche i 2013, for deres positive profilering av landbruket i Norge, og bidrag til å bygge opp under betydningen av norsk matproduksjon og matkultur.

Les mer: Rørosmat tildelt Bondevettprisen.

Norges Bondelag gratulerer!

 

 

Staten vant ulverettsaken

WWF fikk ikke medhold i at lisensjakta på ulv i vinter var ulovlig. – Vi er først og fremst lettet på vegne av folk som lever i områder med ulv og beitenæringen, sier Einar Frogner, rovviltansvarlig i Norges Bondelag. Bondelaget var partshjelp for Staten.

ulv, rovdyr

Advarer mot nedleggelse av rovviltnemnder

Et regjeringsoppnevnt ekspertutvalg anbefaler at dagens rovviltnemnder legges ned og at fylkeskommunen får makta over investeringstilskudd i landbruket. Bondelaget advarer mot forslagene.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus
Mandag
04
Juni

AU-møte

Scandic Lillehammer Hotel

Våre samarbeidspartnere