Rekordomsetning for Bondens marked

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

2013 ble et fantastisk år for Bondens marked. Det ble omsatt kortreist mat for over 52 millioner kroner, en økning på over 26 prosent i forhold til 2012. Trondheim var det stedet i landet med høyest omsetning, med Oslo hakk i hel.

Bondens marked, Trondheim, foto: Bondens marked.Trønderne kjøpte varer på Bondens marked på torget for over 15 millioner kroner. Et viktig bidrag til dette er et ti dagers sammenhengende julemarked. Det er naturlig at det er størst handel i de store byene, men fra hele landet meldes det om en positiv utvikling og god stemning. I Kragerø opplevde de for eksempel en omsetningsøkning på over 50% . I 2013 feiret Bondens marked 10 år.

Omsetning ganget med 10

Tall fra Bondens marked forteller om en total omsetning i 2013 på 52,1 millioner kroner. Året før var omsetningen 41,2 millioner kroner og saammenliknet med startåret 2013 er omsetningen 10 år seinere 10 ganger så høy. hver enkelt tilbyder hadde i gjennomsnitt hver markedsdag en omsetning i 2013 på 13.500 kroner.

Her finner du Bondens marked

i 2013 hadde Bondens marked ialt 31 utsalgssteder. Bondens marked finner du fra Troms i nord til Agder i sør.

Dette er Bondens marked

Bondens marked i Norge ble etablert i 2003, etter inspirasjon fra tilsvarende konsepter i blant annet USA og Storbritannia. Bak Bondens marked i Norge står Norsk Landbrukssamvirke, Hanen (tidligere Norsk Bygdeturisme og Gardsmat), OIKOS, Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag.

Kontaktperson i Norges Bondelag: Kari Marte Sjøvik

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere