Han åpner kongressen tirsdag 21.januar sammen med statssekretær Widar Skogan (KrF) i Landbruks- og matdepartementet.

- Den norske bonden har som mål å produsere god og trygg mat som etterspørres av den norske forbrukeren. Økologisk er en naturlig del av mangfoldet som landbruket representerer og har en viktig spydspissfunksjon, sier Bartnes.

Hotellet X meeting Point på Helleudsletta utenfor Oslo har tatt utfordringen med kun å servere norsk økologisk mat de to dagene konferansen vare. 

Jord i sentrum

Jord står sentralt i programmet både gjennom foredrag og paneldiskusjoner. Åpningsdagen blir det bl.a. faglige foredrag med blant andre den anerkjente australsk jordeksperten Joel Williams med foredraget «What is soil».

Programmet er variert med faglig fokus på både økologisk produksjon og bondens innsats, men også med politisk og forbrukerrettede vinklinger. Forbruker og marked har også fått god plass i programmet.  «Dagens og morgendagens matforbruker – hva, hvorfor og hvordan?» spør Annechen Bahr Bugge, forsker ved SIFO.

Det blir også paneldialog ledet av Aina Bartmann med representanter fra de tre dagligvarekjedene om marked og grossistledd, utfordringer og muligheter.

Les hele programmet her.