Rekordmange påmeldte Øko2020

Av Anne C. Wangberg,
  • Tips en venn om denne siden

Norges første økologiske kongress har over 375 påmeldte. -Vi merker at stadig flere, spesielt unge, er opptatt av hvordan maten produseres, kortreist mat og økologisk landbruk, sier Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag.

Han åpner kongressen tirsdag 21.januar sammen med statssekretær Widar Skogan (KrF) i Landbruks- og matdepartementet.

- Den norske bonden har som mål å produsere god og trygg mat som etterspørres av den norske forbrukeren. Økologisk er en naturlig del av mangfoldet som landbruket representerer og har en viktig spydspissfunksjon, sier Bartnes.

Hotellet X meeting Point på Helleudsletta utenfor Oslo har tatt utfordringen med kun å servere norsk økologisk mat de to dagene konferansen vare. 

Jord i sentrum

Jord står sentralt i programmet både gjennom foredrag og paneldiskusjoner. Åpningsdagen blir det bl.a. faglige foredrag med blant andre den anerkjente australsk jordeksperten Joel Williams med foredraget «What is soil».

Programmet er variert med faglig fokus på både økologisk produksjon og bondens innsats, men også med politisk og forbrukerrettede vinklinger. Forbruker og marked har også fått god plass i programmet.  «Dagens og morgendagens matforbruker – hva, hvorfor og hvordan?» spør Annechen Bahr Bugge, forsker ved SIFO.

Det blir også paneldialog ledet av Aina Bartmann med representanter fra de tre dagligvarekjedene om marked og grossistledd, utfordringer og muligheter.

Les hele programmet her.

 

 

 

Meld deg på Øko2020!

Hvordan kan landbruket bidra til en mer klimavennlig og bærekraftig framtid? Dette blir et sentralt spørsmål under den nasjonale kongressen om økologisk landbruk 21. og 22.januar.

Er kjøtt bærekraftig

Landbrukspodden om kjøtt og bærekraft

Nok et gjenhør med en populær episode fra året som gikk når vi spør om kjøtt er bærekraftig? Silje Lundberg i Naturvernforbundet og Christian Anton Smedshaug i Agri Analyse er på plass i studio for å gi svar.

Lars Petter Bartnes ønsker god jul, her fra kantina i Landbrukets Hus i Oslo.

Julehilsen fra Bondelagslederen

Når jeg ser tilbake på året tenker jeg at det har skjedd mye. Språkrådet kårer hvert år årets ord, og årets liste er interessant nok i seg selv. Likevel klarte jeg ikke la være å spekulere i hvordan vår liste ville sett ut, og mistenker at disse ordene hadde tronet høyt på toppen; dyrevelferd, melkekutt, grøntsatsing og klimaavtale. Dette er alle ord som det ligger mye bak.

Åpner dørene 

Tirsdag kan du få et innblikk i fjørfeproduksjon, når fjørfebønder deler hverdagen i sosiale medier.

Landbrukspodden oppsummerer halvåret høsten 2019

Landbrukspodden oppsummerer halvåret som gikk

Året nærmer seg slutten og Landbrukspodden tar et tilbakeblikk før jula ringes inn. Det blir rom for både nedturer, oppturer og høydepunkter når Kato Nykvist, politisk redaktør i Nationen, er på plass i studio!

Ku på beite på Kjerringøy

Kan gi tilliten Mattilsynet trenger

Rapporten om Mattilsynets forvaltningspraksis ble lagt fram i dag. Den befester tillitskrise. Bondelaget har tro på flere av endringsforslagene.

Landbrukspodden om EU-kampen

Landbrukspodden om EU-kampen

Den 28. november markerte vi 25 års-jubileum for EU-avstemninga i 1994. Hvorfor ble EU-kampen så viktig for norsk landbruk, hvordan jobba Bondelaget for gjennomslag og hvorfor gikk det som det gikk?

- Gledelig og på tide

Regjeringen har sendt forslag til Stortinget om lov om god handelsskikk og et uavhengig tilsyn.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
31
januar

Bonden og nasjonal kriseberedskap

Landbrukets Hus, Hollendergata 5, Oslo
Tirsdag
04
februar

AU-møte

Landbrukets hus
Onsdag
05
februar

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere