Rekordbesøk for Åpen Gård

Av Elisabeth Sæther,
  • Tips en venn om denne siden

Åpen Gård på Mo i Sogn og Fjordane 2017

Over 85 000 voksne og barn fant veien til Åpen Gård i 2017. – Dette er det høyeste besøkstallet på flere år og viser en klart økende interesse for mat og landbruk, sier Inger Johanne Sveen, sjefskoordinator for Åpen Gård i Bondelaget.

Åpen Gård ble for første gang arrangert i 1988 ute på Ringi gård i Akershus. Siden den gang har Åpen Gård blitt en fast tradisjon for mange av Bondelagets lokallag og organisasjonens største landsdekkende arrangementet.
 

I år har 103 lokallag i Bondelaget arrangert Åpen Gård på 94 steder over hele landet. Over 85.000 besøkende har tatt veien innom for å lære mer om livet på gården og hvor maten vår kommer fra.

- Vi opplever stor interesse for Åpen Gård, og dette gjenspeiler nok at stadig flere blir opptatt av hvor maten vår kommer fra, sier Inger Johanne Sveen, sjefskoordinator for Åpen Gård.

Sveen er svært fornøyd og sier det er høyeste besøkstall på flere år.

- Det eksisterer ikke helt sammenlignbare besøkstall fra oppstarten av Åpen Gård på slutten av 80-tallet, men det jeg kan si er at det i hvert fall er høyeste besøkstall i løpet av de fem siste årene. Noen arrangementer har tatt helt av, med opptil 4000 besøkende.

Bondelagsleder Lars Petter Bartnes er svært fornøyd med årets Åpen Gård.

- Åpen Gård er et av Bondelagets aller viktigste tiltak for å bygge kunnskap om hvordan maten vår lages. Tusen takk til alle dere som har stått på, innsatsen er knallviktig for næringa, sier Bartnes.

Åpen Gård arrangeres i samarbeid med Tine, Nortura og Landkreditt Bank, men Sveen understreker at arbeidet i hovedsak består av dugnadsinnsats.

- Det er stort sett frivillige som har lagt ned en enorm arbeidsinnsats. Mange stiller opp år etter år for å vise fram livet på norske gårder. De tar virkelig dugnadsånden til nye høyder og jeg er vanvittig stolt over å tilhøre en organisasjon med så bra folk, sier Sveen. 

 

 

 

 

Åpen Gård i Meldal 2017

 

Åpen Gård på Mo i Sogn og Fjordane 2017

 

Åpen Gård på Selbu i 2017

 

Høsting av grønnsaker på Åpen Gård på Losæter 2017.

 

Staten vant ulverettsaken

WWF fikk ikke medhold i at lisensjakta på ulv i vinter var ulovlig. – Vi er først og fremst lettet på vegne av folk som lever i områder med ulv og beitenæringen, sier Einar Frogner, rovviltansvarlig i Norges Bondelag. Bondelaget var partshjelp for Staten.

ulv, rovdyr

Advarer mot nedleggelse av rovviltnemnder

Et regjeringsoppnevnt ekspertutvalg anbefaler at dagens rovviltnemnder legges ned og at fylkeskommunen får makta over investeringstilskudd i landbruket. Bondelaget advarer mot forslagene.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
31
Mai

Hvordan og hvorfor innføre biodiesel i norsk landbruk?

Park Inn Hotell, Gardermoen
Mandag
04
Juni

AU-møte

Scandic Lillehammer Hotel
Tirsdag
05
Juni

Styremøte og Representantskapsmøte

Scandic Lillehammer Hotel

Våre samarbeidspartnere