Rekord for Åpen Gård!

Av Elisabeth Sæther,
  • Tips en venn om denne siden

Åpen Gård på Aremark, 2017

Hele 114 lokallag har meldt at de vil arrangere Åpen Gård i år. Det tradisjonsrike arrangementet fyller 30 år i år og Åpen Gård-sjef Inger Johanne Sveen synes det er stor stas at så mange lokallag vil være med å feire.

Åpen Gård er en dag hvor hele familien inviteres til gards for å møte dyra og lære mer om hvor maten vår kommer fra. Lokale Bondelag over hele landet har siden 1988 bidratt til det tradisjonsrike arrangementet. I fjor var det ca. 85 000 besøkende.

Inger Johanne Sveen, rådgiver i Norges Bondelag- Åpen Gård har over 30 år vokst fram til å bli et av norsk landbruk sitt aller viktigste utstillingsvinduer og arenaer for kunnskapsbygging om norsk mat og landbruk. Jeg er veldig glad for at så mange bondelag ønsker å være med på feiringen av jubilanten, sier Inger Johanne Sveen.

Hun viser til at interessen for hvordan maten vår produseres er større enn på lenge, og at det derfor er ekstra viktig å invitere folk inn på gårdstunet.  

- Interessen for mat og landbruk er i vekst, og Åpen Gård er en mulighet for å gi flere litt bakgrunnskunnskap om gårdsdrift og matproduksjon, sier Sveen.

Hoveddato for Åpen Gård i 2018 er 26. august, men flere har også andre lørdager og søndager gjennom sommeren og høsten. Se oversikt over hvor det arrangeres Åpen Gård i 2018.

Vil innføre «frikort» for permitterte

Våronna står for døren og det er et stort behov for arbeidskraft i landbruket. Nå foreslår Norges Bondelag å innføre et «frikort» slik at permitterte arbeidstakere motiveres til å søke jobb i næringa.

Forlenget oppholdstillatelse i grøntsektoren

Mange som allerede er i arbeid får nå fortsette å jobbe. – Et godt grep for å sikre nødvendig arbeidskraft i grønsektoren, sier leder i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes.

Viktig seier for våre medlemmer

Bønder som ikke har fått registrert sine søknader om produksjonstilskudd i søknadsomgangene i 2019 vil nå få en ny sjanse. Landbruksdirektoratet endrer dispensasjonspraksisen.

Ukens podkast - korona spesial

Landet vårt er sterkt preget av situasjonen vi står i, samtidig skal vi i landbruket sørge for å holde hjulene i gang og produsere mat til befolkningen.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
22
april

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere