Pyntet fortet for matValget

Av Ole Marius Aune Sandmo,
  • Tips en venn om denne siden

Slik gikk det da Norges Bondelag dekorerte fasaden til Landbrukets Hus.

Et massivt matvalg-banner pryder nå fasaden på Landbrukets Hus. Foto: Ole-Marius Aune Sandmo.

De som ferdes forbi Landbrukets Hus i Schweigaards gate i Oslo kan ikke unngå å få med seg at mandagens stortingsvalg også angår norsk matproduksjon. Onsdag sørget nemlig ansatte og tillitsvalgte i Norges Bondelag for å henge opp et svært banner med påskriften. "Matvalget. Norsk matproduksjon står på spill 9.september".

- Det er viktig at alle folk i Oslo blir klar over at det er et matvalg i år. Det er jo en del som ferdes forbi her, så derfor gjør vi dette. Alle monner drar, sier andre nestleder i Norges Bondelag, Brita Skallerud.

- Fokus på matproduksjon og landbrukets betydning i Norge er alltid viktig. Også når det ikke er valg, sier hun.

Ved å trykke på bildet øverst i artikkelen kan du se en liten videoreportasje fra da banneret ble hengt opp.

 

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere