Prisdryss til eplemost og sider

Publisert 11.12.2013
  • Tips en venn om denne siden

76 produkter var vurdert av juryen da årets beste eplemost og sider 2013 ble kåret.

Fra Gvarv i Telemark, foto: EventyrmostTelemark ser ut til å være landets største epledrikk produsent med 35 produkter til vurdering, tett fulgt av Buskerud med 14 og Hordaland med 10 produkter. 

Resultater årets beste eplemost og sider

I kategorien eplemost av en eplesort var 47 produkter vurdert. Førsteplass gikk til Grønvik gård, Fister i Rogaland. Eplemosten er laget av eplesorten Karin Schneider økologisk. 

I kategorien eplemost av flere eplesorter var 20 produkter vurdert. Vinneren ble Anders og Karine Høibø med Eventyrmost fra Nordre Lindheim, Gvarv i Telemark. Den er laget på eplesortene Discovery og Katja. Kari og Halvor Holtskog fra Nyhuus Gard i Gvarv fikk på andre og en tredjepremie.

Egge gård i Lier i Buskerud fikk førsteplass både for sin Rosè sider og for Egge gårds Iseple som beste eplevin.

Det var Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug som delte ut prisene.

Kilde: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug sto for utdelingen av prisene, foto: LMD.

Støtter felling innenfor ulvesona

Rovviltnemndene i Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold går inn for å ta ut tre revirer innenfor ulvesona under vinterens lisensjakt. – Nemndene tar ansvar og følger opp Stortingets politikk, sier Einar Frogner, rovviltansvarlig i styret i Norges Bondelag.

Kornet tørker bort på Romerike.

For seint for kornet

Årets kornavling kan bli om lag halvparten av det normale, mens mye av graset fortsatt kan berges.

Frokostseminar om Klimasmart Landbruk, 18. juni

Status og fremdrift for Klimasmart Landbruk

Klimasmart Landbruk er næringas viktigste fellessatsing for å redusere klimaavtrykket på norske gårdsbruk. Se opptak fra frokostseminar for å lære mer om prosjektet og videre arbeid fremover.

Nedbygging av matjord

Mindre matjord omdisponert i 2017

Ferske tall fra SSB viser at 4025 dekar dyrka mark matjord ble omdisponert til andre formål enn landbruk i 2017. Dette er en nedgang på nesten 2000 dekar fra i 2016.

Forholdstallet for kvote på kumelk økes fra 0,98 til 0,99

Etter ekstraordinære kvotedrøftinger for kumelk for 2018 mellom Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag og Landbruks-og matdepartementet, ble man enige om å øke forholdstallet for disponibel kvote fra 0,98 til 0,99. Tørke og usikkerhet om fôrsituasjonen spilte inn på beslutningen.

Styret i årsmøtesalen

Nullvisjon for dårleg dyrevelferd

Norges Bondelag godtar ikkje dårleg dyrevelferd og vil ha nullvisjon for dyrevelferdssaker. Det inneber at regelverket på dyrevelferd skal følgjast på alle norske husdyrbruk.

Årsmøte 2018

Se opptak fra Bondetinget 2018

Norges Bondelag sitt årsmøte gikk av stabelen 6. og 7. juni på Lillehammer. Her kan du se opptak fra innledninger og debattene.

Lars Petter Bartnes

Bartnes gjenvalgt som leder i Norges Bondelag

Norges Bondelag samlet til årsmøte på Lillehammer 6. og 7. juni har i dag gjenvalgt Lars Petter Bartnes (49) som leder. Bjørn Gimming er gjenvalgt som 1. nestleder og Frøydis Haugen er gjenvalgt som 2. nestleder for organisasjonen.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
14
August

Gården som læringsarena i skolen

Auditoriet, Arendal Bibliotek
Tirsdag
14
August

Den store landbruksduellen!

Lille andevinge, Arendal
Onsdag
15
August

Bondepub!

Barrique øl- og vinstue, Arendal

Våre samarbeidspartnere