Prisdryss til eplemost og sider

Publisert 11.12.2013
  • Tips en venn om denne siden

76 produkter var vurdert av juryen da årets beste eplemost og sider 2013 ble kåret.

Fra Gvarv i Telemark, foto: EventyrmostTelemark ser ut til å være landets største epledrikk produsent med 35 produkter til vurdering, tett fulgt av Buskerud med 14 og Hordaland med 10 produkter. 

Resultater årets beste eplemost og sider

I kategorien eplemost av en eplesort var 47 produkter vurdert. Førsteplass gikk til Grønvik gård, Fister i Rogaland. Eplemosten er laget av eplesorten Karin Schneider økologisk. 

I kategorien eplemost av flere eplesorter var 20 produkter vurdert. Vinneren ble Anders og Karine Høibø med Eventyrmost fra Nordre Lindheim, Gvarv i Telemark. Den er laget på eplesortene Discovery og Katja. Kari og Halvor Holtskog fra Nyhuus Gard i Gvarv fikk på andre og en tredjepremie.

Egge gård i Lier i Buskerud fikk førsteplass både for sin Rosè sider og for Egge gårds Iseple som beste eplevin.

Det var Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug som delte ut prisene.

Kilde: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug sto for utdelingen av prisene, foto: LMD.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere