Potetbonde møter landbruksministeren

Publisert 14.05.2014
  • Tips en venn om denne siden

Potetbonde Dag Frederik Eftedal møtte Sylvi Listhaug utenfor Stortinget onsdag.

Flere undret seg, mens andre smilte da potet- og gulrotbonde Dag Frederik Eftedal satte potet på brostenene på Karl Johan onsdag ettermiddag.

Da var det nettopp blitt kjent at forhandlingene mellom landbruket og staten ikke førte frem. Regjeringen viste liten vilje til å gjøre noe med kuttet i budsjettstøtten på 250 millioner og fordeling av midler mot de største brukene.

Budskapet var: Det er heller ingen til å dyrke jorda hvis bøndene forsvinner. Og det går ikke an å dyrke poteter på brostein eller asfalt.

Etter at jobben på Karl Johan var gjort, dro han til NRK for å spørre hvordan bønder flest skal kunne produsere mat med dårligere inntjening.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere