Populært å være bonde på Matstreif

Av Marthe Haugdal,
  • Tips en venn om denne siden

Mange så seg selv som bonde for første gang på Bondelagets stand under matfestivalen Matstreif i helgen.

Køen var lang for å ta bilder av seg selv som bonde, og nærmere over 1500 mennesker deltok i Bondelagets quiz om grønnsaker og landbruk på Matstreif på Rådhusplassen og Aker Brygge i helgen.

Med et rør med norske grønnsaker som blikkfang var det mange som stoppet opp for å delta i quizen. Kunnskapen om norske grønnsaker var sprikende, men Joachim Gramm fra Oslo ble den heldige vinneren av et gavekort i Mathallen på 1000 kroner. Gratulerer!

I vår instagram-konkurranse gjaldt det å stikke ansiktet ut av bildeveggen, slik at man blir ansiktet til bonden som var avbildet, og merke bildet med #norgetrengerbonden. Vinneren av konkurransen er Renate Visnes fra Oslo. Hun får også et gavekort i Mathallen på 1000 kroner. Gratulerer!

Mange hygget seg med å ta bilde av seg selv som bonde på Matstreif.

Norske grønnsaker var temaet hos Bondelaget under årets Matstreif.

Staten vant ulverettsaken

WWF fikk ikke medhold i at lisensjakta på ulv i vinter var ulovlig. – Vi er først og fremst lettet på vegne av folk som lever i områder med ulv og beitenæringen, sier Einar Frogner, rovviltansvarlig i Norges Bondelag. Bondelaget var partshjelp for Staten.

ulv, rovdyr

Advarer mot nedleggelse av rovviltnemnder

Et regjeringsoppnevnt ekspertutvalg anbefaler at dagens rovviltnemnder legges ned og at fylkeskommunen får makta over investeringstilskudd i landbruket. Bondelaget advarer mot forslagene.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus
Mandag
04
Juni

AU-møte

Scandic Lillehammer Hotel

Våre samarbeidspartnere