Populært å være bonde på Matstreif

Av Marthe Haugdal,
  • Tips en venn om denne siden

Mange så seg selv som bonde for første gang på Bondelagets stand under matfestivalen Matstreif i helgen.

Køen var lang for å ta bilder av seg selv som bonde, og nærmere over 1500 mennesker deltok i Bondelagets quiz om grønnsaker og landbruk på Matstreif på Rådhusplassen og Aker Brygge i helgen.

Med et rør med norske grønnsaker som blikkfang var det mange som stoppet opp for å delta i quizen. Kunnskapen om norske grønnsaker var sprikende, men Joachim Gramm fra Oslo ble den heldige vinneren av et gavekort i Mathallen på 1000 kroner. Gratulerer!

I vår instagram-konkurranse gjaldt det å stikke ansiktet ut av bildeveggen, slik at man blir ansiktet til bonden som var avbildet, og merke bildet med #norgetrengerbonden. Vinneren av konkurransen er Renate Visnes fra Oslo. Hun får også et gavekort i Mathallen på 1000 kroner. Gratulerer!

Mange hygget seg med å ta bilde av seg selv som bonde på Matstreif.

Norske grønnsaker var temaet hos Bondelaget under årets Matstreif.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere