Populær Bondelags-stand på Agroteknikk

Av Inger Johanne Sæterbakk,
  • Tips en venn om denne siden

Mange brukte helga til å melde seg inn i Norges Bondelag.

Inger Johanne Sveen og Fridtjof Denneche frå administrasjonen i Norges Bondelag selte enormt mange t-skjorter under Agroteknikk.

Torsdag til søndag sist veke vart landbruksmessa Agroteknikk arrangert på Lillestrøm, og Norges Bondelag var sjølvsagt på plass med eigen stand. Standen var svært godt besøkt av både medlemmar og ikkje-medlemmar, som kunne snakke med styremedlemmar og fylkesleiarar, bondelagsadvokaten og andre tilsette frå administrasjonen. Heile 90 personar melde seg inn i Norges Bondelag på messe.

- Det er viktig for Norges Bondelag å vere til stades på slike arrangement der vi møter medlemmane våre. Det er også veldig hyggeleg at så mange melde seg inn i løpet av messa,  seier organisasjonssjef i Norges Bondelag, Astrid Solberg.

På standen selte Norges Bondelag også dei populære Bonde-t.skjortene våre, med stor suksess.

- Vi selte over 1000 t-skjorter til medlemmar og ikkje-medlemmar, og det er vi også svært godt nøgd med, seier Astrid Solberg.

Aslak Snarteland er ein av fylkesleiarane som gjorde ein god verveinnsats under Agroteknikk.

 

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere