Påskeegget førte Kristoffer til Gurebo Gård

Av Amund Kind,
  • Tips en venn om denne siden

9-åringen Kristoffer Seim Kind fra Sandefjord vant Bondelagets påskeeggkonkurranse. Turen gikk til Gurebo Gård.


En liten mil inn i landet fra Grimstad ligger Gurebo Gård, en idyllisk perle med utsikt over Rorevann. Her bor Marie og Ole Gustav Gurebo med familien sin og en mengde dyr. De driver fortsatt et tradisjonelt jord- og skogbruk på gården, men gårdsturisme og ulike varianter av Grønn Omsorg har blitt en stadig større del av drifta.

 

-Dit vil jeg, sa Kristoffer etter å ha studert alle de fine gårdene som er medlem i Hanen, organisasjonen for bygdeturisme, gardsmat og innlandsfiske. -Grunnen til at jeg valgte Gurebo Gård var alle dyrene. Og at mamma ville til Sørlandet, da, sier Kristoffer. Han er veldig glad i dyr og jublet da han skjønte at det var han som hadde vunnet Påskeeggkonkurransen.


Det første dyret som møtte oss på tunet var en skikkelig kosegris! Det var nok det daffeste dyret…

 
…mens geitekillingene nok var de mest spretne. Og vågale! Her er det lillesøster Karoline som lar seg imponere over klatreegenskapene til en av killingene.


Før de fikk ri på ponnien måtte Karoline og Kristoffer hjelpe til med å børste og å sale på. Det var morsomt og gjorde rideturen mer spesiell for barna.


Timmy og Simone var snille og hjalp oss under ridingen.


På morgenen skulle alle dyra ha mat. Det var flere familier på gården og Marie sørget for at alle fikk være med å fôre og stelle dyrene. Her var det mange gode dyrepassere!


Plutselig hoppet geitekillingen opp på ryggen til Kristoffer!


På gården var det selvfølgelig også mulig å hoppe i høyet!


Det var også mulig å låne kanoer hvis en ville padle eller gå turer på noen av de fine turstiene i området! Eller ta seg en tur til idylliske Grimstad sentrum som bare ligger 10 minutter unna.


-Tenk at et lite påskeegg skulle gi oss denne fine opplevelsen, sa Kristoffer til Marie da han og Karoline takket for seg. Vi vil gjerne komme igjen!

Takk også til Norges Bondelag for en flott førstepremie i årets påskekonkurranse!

Støtter felling innenfor ulvesona

Rovviltnemndene i Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold går inn for å ta ut tre revirer innenfor ulvesona under vinterens lisensjakt. – Nemndene tar ansvar og følger opp Stortingets politikk, sier Einar Frogner, rovviltansvarlig i styret i Norges Bondelag.

Kornet tørker bort på Romerike.

For seint for kornet

Årets kornavling kan bli om lag halvparten av det normale, mens mye av graset fortsatt kan berges.

Frokostseminar om Klimasmart Landbruk, 18. juni

Status og fremdrift for Klimasmart Landbruk

Klimasmart Landbruk er næringas viktigste fellessatsing for å redusere klimaavtrykket på norske gårdsbruk. Se opptak fra frokostseminar for å lære mer om prosjektet og videre arbeid fremover.

Nedbygging av matjord

Mindre matjord omdisponert i 2017

Ferske tall fra SSB viser at 4025 dekar dyrka mark matjord ble omdisponert til andre formål enn landbruk i 2017. Dette er en nedgang på nesten 2000 dekar fra i 2016.

Forholdstallet for kvote på kumelk økes fra 0,98 til 0,99

Etter ekstraordinære kvotedrøftinger for kumelk for 2018 mellom Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag og Landbruks-og matdepartementet, ble man enige om å øke forholdstallet for disponibel kvote fra 0,98 til 0,99. Tørke og usikkerhet om fôrsituasjonen spilte inn på beslutningen.

Styret i årsmøtesalen

Nullvisjon for dårleg dyrevelferd

Norges Bondelag godtar ikkje dårleg dyrevelferd og vil ha nullvisjon for dyrevelferdssaker. Det inneber at regelverket på dyrevelferd skal følgjast på alle norske husdyrbruk.

Årsmøte 2018

Se opptak fra Bondetinget 2018

Norges Bondelag sitt årsmøte gikk av stabelen 6. og 7. juni på Lillehammer. Her kan du se opptak fra innledninger og debattene.

Lars Petter Bartnes

Bartnes gjenvalgt som leder i Norges Bondelag

Norges Bondelag samlet til årsmøte på Lillehammer 6. og 7. juni har i dag gjenvalgt Lars Petter Bartnes (49) som leder. Bjørn Gimming er gjenvalgt som 1. nestleder og Frøydis Haugen er gjenvalgt som 2. nestleder for organisasjonen.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
14
August

Gården som læringsarena i skolen

Auditoriet, Arendal Bibliotek
Tirsdag
14
August

Den store landbruksduellen!

Lille andevinge, Arendal
Onsdag
15
August

Bondepub!

Barrique øl- og vinstue, Arendal

Våre samarbeidspartnere