Påskeegget førte Kristoffer til Gurebo Gård

Av Amund Kind,
  • Tips en venn om denne siden

9-åringen Kristoffer Seim Kind fra Sandefjord vant Bondelagets påskeeggkonkurranse. Turen gikk til Gurebo Gård.


En liten mil inn i landet fra Grimstad ligger Gurebo Gård, en idyllisk perle med utsikt over Rorevann. Her bor Marie og Ole Gustav Gurebo med familien sin og en mengde dyr. De driver fortsatt et tradisjonelt jord- og skogbruk på gården, men gårdsturisme og ulike varianter av Grønn Omsorg har blitt en stadig større del av drifta.

 

-Dit vil jeg, sa Kristoffer etter å ha studert alle de fine gårdene som er medlem i Hanen, organisasjonen for bygdeturisme, gardsmat og innlandsfiske. -Grunnen til at jeg valgte Gurebo Gård var alle dyrene. Og at mamma ville til Sørlandet, da, sier Kristoffer. Han er veldig glad i dyr og jublet da han skjønte at det var han som hadde vunnet Påskeeggkonkurransen.


Det første dyret som møtte oss på tunet var en skikkelig kosegris! Det var nok det daffeste dyret…

 
…mens geitekillingene nok var de mest spretne. Og vågale! Her er det lillesøster Karoline som lar seg imponere over klatreegenskapene til en av killingene.


Før de fikk ri på ponnien måtte Karoline og Kristoffer hjelpe til med å børste og å sale på. Det var morsomt og gjorde rideturen mer spesiell for barna.


Timmy og Simone var snille og hjalp oss under ridingen.


På morgenen skulle alle dyra ha mat. Det var flere familier på gården og Marie sørget for at alle fikk være med å fôre og stelle dyrene. Her var det mange gode dyrepassere!


Plutselig hoppet geitekillingen opp på ryggen til Kristoffer!


På gården var det selvfølgelig også mulig å hoppe i høyet!


Det var også mulig å låne kanoer hvis en ville padle eller gå turer på noen av de fine turstiene i området! Eller ta seg en tur til idylliske Grimstad sentrum som bare ligger 10 minutter unna.


-Tenk at et lite påskeegg skulle gi oss denne fine opplevelsen, sa Kristoffer til Marie da han og Karoline takket for seg. Vi vil gjerne komme igjen!

Takk også til Norges Bondelag for en flott førstepremie i årets påskekonkurranse!

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere