Over 300.000 ser Det norske måltid

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

Søndag kan du se matlaget Østpå i det nest siste programmet før finalen i Det norske måltid på TV2.

Foto: Parkas Production/Tellus New Production

Programmet åpner hos Arcus på Gjelleåsen der Arne og Heine tar for seg på akevittlageret. Vi reiser videre til Østfold der vi treffer matblogger og forfatter Marit Røttingsnes Westlie. Hun er på besøk hos bonden Roy Hasle på Råde som driver innen grønstektoren med rotgrønnsaker spesielt. Vi blir nærmere kjent med Havreroten( finalist Nyskaping) Vi treffer kokken  på matlaget Østpå, Stian Berglund, på Skaslien Gjestgiveri - elg står på meyen.  Nærmere Mjøsas bredd ligger Atlungstad Brenneri- her lages det akevitt på gamlemåten og av mandelpotet. 

I Valdres, nærmere bestemt på Noraker Gård er det rakfisk som er tema. Noraker gård har i dag 6-7 årsverk tilknyttet rakfiskproduksjon. På Nortura sitt anleg på Rudshøgda treffer vi en norgesmester i kjøttskjæring , Stian Solhaug Stor- Re. Arne og heine reiser videre helt opp til Bakeriet i Lom der Morten Schakenda tar i mot og forteller om TINE G 35 ( finalist Ost) - og vi skal selvsagt litt lenger opp mot Jotunheimen i dete programmet også. Arne Brimi gir sine gode råd og tips til Matlaget Østpå på Vianvang.

En oversikt fra TV2 viser at programmet Det norske måltid har bedre tall enn i fjor og har ligget på godt over  300.000 i snitt. Siste program, Nordpå, oppnådde 347.000 seere. En markedsandel på 37,1 prosent.

Den regionale juryen Østpå har sendt følgende produkter til finalen:

  • Santa Kristina Spekeskinke fra Gilde, Stange og Nes i Hedmark (Kjøtt)
  • Vellagret rakfisk fra Noraker Rakfisk, Aurdal i Oppland (Fisk- og skalldyr)
  • TINE Gudbrandsdalost G35, Lom og Sjåk i Oppland (Ost)
  • Havrerot fra Grøde, Råde i Østfold (Nyskapning)

Lillejulaften kl. 2000 er det laget Midti som du får smake på på TV2

Bondelagets temasider mat og matopplevelser

Ku på beite på Kjerringøy. Foto: VisualDays

Flere inn på eiersiden i Klimasmart Landbruk

Siden nyåret har åtte landbruksbedrifter- og organisasjoner gått inn som medeiere i prosjektet Klimasmart Landbruk. – Interessen og responsen har vært over all forventning, dette lover godt for næringas videre klimaarbeid, sier prosjektleder leder Tony Barman.

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere