Foto: Parkas Production/Tellus New Production

Programmet åpner hos Arcus på Gjelleåsen der Arne og Heine tar for seg på akevittlageret. Vi reiser videre til Østfold der vi treffer matblogger og forfatter Marit Røttingsnes Westlie. Hun er på besøk hos bonden Roy Hasle på Råde som driver innen grønstektoren med rotgrønnsaker spesielt. Vi blir nærmere kjent med Havreroten( finalist Nyskaping) Vi treffer kokken  på matlaget Østpå, Stian Berglund, på Skaslien Gjestgiveri - elg står på meyen.  Nærmere Mjøsas bredd ligger Atlungstad Brenneri- her lages det akevitt på gamlemåten og av mandelpotet. 

I Valdres, nærmere bestemt på Noraker Gård er det rakfisk som er tema. Noraker gård har i dag 6-7 årsverk tilknyttet rakfiskproduksjon. På Nortura sitt anleg på Rudshøgda treffer vi en norgesmester i kjøttskjæring , Stian Solhaug Stor- Re. Arne og heine reiser videre helt opp til Bakeriet i Lom der Morten Schakenda tar i mot og forteller om TINE G 35 ( finalist Ost) - og vi skal selvsagt litt lenger opp mot Jotunheimen i dete programmet også. Arne Brimi gir sine gode råd og tips til Matlaget Østpå på Vianvang.

En oversikt fra TV2 viser at programmet Det norske måltid har bedre tall enn i fjor og har ligget på godt over  300.000 i snitt. Siste program, Nordpå, oppnådde 347.000 seere. En markedsandel på 37,1 prosent.

Den regionale juryen Østpå har sendt følgende produkter til finalen:

  • Santa Kristina Spekeskinke fra Gilde, Stange og Nes i Hedmark (Kjøtt)
  • Vellagret rakfisk fra Noraker Rakfisk, Aurdal i Oppland (Fisk- og skalldyr)
  • TINE Gudbrandsdalost G35, Lom og Sjåk i Oppland (Ost)
  • Havrerot fra Grøde, Råde i Østfold (Nyskapning)

Lillejulaften kl. 2000 er det laget Midti som du får smake på på TV2

Bondelagets temasider mat og matopplevelser