Østpå i God Morgen Norge
Torsdag den 1. november er det utvalgte produkter ØSTPÅ som får plass i Wenches Kjøkken på God Morgen Norge.
I perioden frem til sendestart på Det Norske Måltid 2012 skal det i TV 2 sine God Morgen Norge- sendinger være fokus på de nominerte produktene i Det Norske Måltid én dag i uken. Wenche Andersen velger hver uke ut noen utvalgte råvarer og produkter fra hver region.
Her er alle de nominerte produktene ØSTPÅ:
- Santa Kristina Spekeskinke fra Gilde, Stange og Nes i Hedmark (Kjøtt)
- Lårtunge av Kronhjort fra Løiten hjorteoppdrett, Løten i Hedmark (Kjøtt)
- Vellagret rakfisk fra Noraker Rakfisk, Aurdal i Oppland (Fisk- og skalldyr)
- Olivias hjemmelagde sursild, Manstad i Østfold (Fisk- og skalldyr)
- TINE Gudbrandsdalost G35, Lom og Sjåk i Oppland (Ost)
- Fjelldronning fra Avdem Gårdsysteri, Lesja i Oppland (Ost)
- Havrerot fra Grøde, Råde i Østfold (Nyskapning)
- Emmer, økologiske perler fra Holli Mølle, Spydeberg i Østfold (Nyskapning)
Torsdag den 25 oktober var det produkter fra region SØRPÅ som var en del av Wenches kjøkken. På menyen sto da andebryst fra Holte Gård og pæresirup fra Epleblomsten
Norges Bondelag er en av samarbeidspartnerne i Det Norske Måltid. Formålet med tv-serien er å formidle matglede og kunnskap om norsk mat til hele Norges befolkning.