Osteprisen til Bondens Marked

Publisert 29.10.2013
  • Tips en venn om denne siden

Under TINEs årlige Ostens Dag-arrangement fikk Bondens Marked Osteprisen 2013

Daglig leder i Bondens marked, foto: Odd Gunnar Nordengen.TINEs Ostepris deles årlig ut til personer, grupper eller organisasjoner som har bidratt til å skape oppmerksomhet rundt ost og bidratt til å øke folks kunnskap om ost gjennom positiv profilering av norsk kosthold og mattradisjoner.

Unikt samlingspunkt

– Bondens Marked har skapt et unikt samlingspunkt for Mat-Norge og de har bidratt til at forbruker og produsent har kommet nærmere, og har økt interessen for norsk og kortreist mat, inkludert ost, sier konsernsjef i TINE Hanne Refsholt.

Resultatet er blant annet at forbrukerne de siste ti årene har lært mer om forutsetningene for norsk matproduksjon, og bøndene har fått en økt forståelse for hva folk setter pris på og ønsker i handlekurven.

Bak Bondens marked står Norsk Landbrukssamvirke, Hanen (tidligere Norsk Bygdeturisme og Gardsmat), OIKOS, Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag. Bondens Marked markerer 10-årsjubileum i år og åpner egen Bondens butikk i Mathallen på Vulkan i Oslo i november.
– Dette gir kundene våre mulighet til å kjøpe produkter fra våre produsenter også utenom markedsdagene, sier Bartmann. – Daglig jobber vi hardt med å selge kortreist mat fra hele Norge til folk i deres eget lokalmiljø. Vi er stolte av de unike kvalitetsproduktene som selges på Bondens marked. Vi ser tydelig at den direkte kontakten mellom produsent og forbruker har vært viktig for å øke interessen for norsk kvalitetsmat, legger hun til.

Spredning av norsk spesialmat

Et av bidragene til en spredning av mattradisjoner fra hele Norge er at TINE distribuerer varer fra småskalaprodusenter på sine biler.
– Vi i Bondens marked er veldig glad for at TINE har satset så offensivt på distribusjon av lokal mat. Våre produsenter gir tilbakemelding på at dette nå fungerer veldig bra. TINE har en unik posisjon til å utføre dette arbeidet fordi TINE-bilene kjører til hver eneste bygd fra Nordkapp i nord til Lindesnes i sør. Det at TINE har mottaksplikt er avgjørende for at vi har et aktivt landbruk over hele landet. Det er dette landbruket som er selve fundamentet for den positive utviklingen i norsk matmangfold, understreker Bartmann.

Følgende har mottatt Osteprisen tidligere:

2000 Thorvald Stoltenberg
2001 Gutta på tur
2002 Sjømannskirken/misjonen
2003 Den blinde ku
2004 Wenche Andersen – God morgen Norge
2005 Bengt Wilson (fotograf)
2006 David Brohel
2007 Stiftelsen Gastronomisk Institutt
2008 Astrid Aasen
2009 Halvor Heuch
2010 Anne-Lise Mellbye
2011 Den Norske Turistforening
2012 De historiske hotell og spisesteder (DHHS)

(Pressemelding)

Ku på beite på Kjerringøy. Foto: VisualDays

Flere inn på eiersiden i Klimasmart Landbruk

Siden nyåret har åtte landbruksbedrifter- og organisasjoner gått inn som medeiere i prosjektet Klimasmart Landbruk. – Interessen og responsen har vært over all forventning, dette lover godt for næringas videre klimaarbeid, sier prosjektleder leder Tony Barman.

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere