Organisasjonene møter staten i plenum

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

- Vi har fått de svar vi har bedt om, sier jordbrukets forhandlingsleder, Nils T. Bjørke. Nå venter et nytt møte kl. 1400.

Småbrukarleder Merete Furuberget og Bondelagsleder Nils T. Bjørke møtte Statens forhandlingsleder lørdag morgen, foto: Per Ole Ranberg.Det ble avviklet et formannsmøte lørdag morgen der faglaga med forventet svar på de spørsmålene de hadde gitt statens forhandlingsleder, ekspedisjonssjef Leif Forsell. Svar fikk organisasjonene, og nå venter et nytt plenumsmøte der forhandlingsutvalgene møter fulltallige kl. 1400. Møtet finner sted i Landbruks- og matdepartementet.

Temaside jordbruksavtalen

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere