Nyttig og lærerikt for unge IPT-interesserte

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

- Særdeles nyttig, sier andre nestleder Brita Skallerud som håper du unge deltakerne på IPT-turen holder kontakt.

 Johan-Martin Tovslid, Skien, Marita Aanekre, Hundorp, Anita Høidalen, Lunde, Marius Pettersen, Tromsø, Loek Laumans, Vik i Sogn, Maren Løken, Rendalen, Ole Øvrejorde, Hol i Hallingdal, Brita Skallerud, nestleder i Norges Bondelag. Med ryggen til: Marthe Bogstad, Kløfta, Siv Anita Pedersen, Tana, foto: Amund JohnsrudBondelagets  andre nestleder delte nytteverdien med 20 unge bønder som alle ville se nærmere på Inn på tunet-tjenester som mulighet for nettopp sin gard. Bondelagsseminaret var lagt til Finnmark og Alta, i forkant av den nasjonale Inn på tunet-konferansen.

Fagturen var bygd opp for å gi deltakerne god og relevant kunnskap for de som ønsker å starte opp med Inn på tunet. Deltakerne møtte erfarne bønder som utvekslet egne erfaringer fra ”Inn på tunet”. 

- Jeg opplevde seminaret som særdeles nyttig samen med en flott gjeng som tidlig fant tonen seg i mellom. Jeg håper og trur deltakerne holder kontakt i etterkant og kanskje danner et nettverk for yngre Inn på tunet-tilbydere, sier andre nestleder, Brita Skallerud.

Bondelagets temasider Inn på tunet

Inviterer unge bønder med på fagtur

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere