Nyttig møteplass for Inn på tunet

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

- Det opplagt nyttig å ha ein møteplass der fleire av aktørane innan IPT kjem saman, seier utvalsleiar Hege Ericson.

Nærare 50 personar møtte på fagsamlinga om Inn på tunet, som fagutvalet for IPT arrangerte på .Landbrukets hus. På samlinga, som vart arrangert i lag med Norsk Bonde- og Småbrukarlag, blei deltakarane oppdaterte om arbeidet med ny godkjenningsordning, oppstart på ny handlingsplan for IPT i regi av Landbruksdepartementet og om faglagas mål for IPT-arbeidet det komande året.

temasida Inn på tunet finn du alle innleiingane på fagsamlinga.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere