Nytt system for produksjonstilskudd Publisert Nytt søknadssystem og ny søknadsomgang for produksjonstilskudd fra 1. mai.
– God tiltakspakke for å redusere matsvinnetMatsvinnutvalget har utredet tiltak for å nå målet om 50 prosent reduksjon av matsvinn innen 2030. Utvalget anbefaler ikke én særskilt matkastelov, men peker på flere ulike bestemmelser.
Alle medlemmer har mulighet til å påvirke!Studie- og høringsarbeidet i forkant av jordbruksforhandlingene er den største politiske prosessen vi har i Bondelaget, og er sentral for medlemsdemokratiet vårt. Vi oppfordrer alle lokallag til å involvere medlemmene!
Julehilsen fra BondelagslederenPå tampen av året oppsummerer leder i Norges Bondelag, Bjørn Gimming, noe av det viktige som har skjedd i 2023.
Generasjonsskifte på gårdenNår yngre generasjoner er hjemme på ferie, blir ofte generasjonsskiftet på gården et diskusjonstema. Vi har samlet nyttig informasjon om odel og overtakelse.
Rekordmange søknader til Bærekraftfondet2023 har gitt rekordmange søknader til Bærekraftfondet. I år er det delt ut over 10 millioner kroner til prosjekter og tiltak innen klima, dyrevelferd og skadeforebygging.
- EMV og vertikal integrasjon kan undergrave landbrukspolitikken - EMV kan gi ein konsentrasjon av produksjonen og foredlinga og undergrave landbrukspolitikken og marknadsregulatorane si rolle. Det sa styremedlem Arthur Salte i Norges Bondelag under daglegvareseminaret i Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) i dag.
Må ha kontroll på genetisk viktig ulvUlven som viser seg å være genetisk viktig for den innavla ulvestammen, må radiomerkes, slik at jakta kan starte igjen, mener Norges Bondelag.
Styrket konkurransekraft for norsk melkDet ble i dag kjent at regjeringen gjør endringer i de konkurransefremmende tiltakene i PU-ordningen. – Bidrar til bedre konkurransekraft for norsk melk, sier Bjørn Gimming, leder i Norges Bondelag.
Kornkonferansen 202418. januar 2024 er det duket for Kornkonferansen. Les mer om konferansen, og meld deg på her.
Landbrukspodden: ProdusentrådDet produseres for mye kjøtt av både storfe og svin i Norge for å ha et marked i balanse. Derfor ble det opprettet produsentråd i høst. I dagens episode ser vi nærmere på disse rådene, og spør hvordan disse har fungert til nå.