Nytt samvirkeforetak etablert

Av Amund Johnsrud,
  • Tips en venn om denne siden

Inn på Tunet Norge SA skal styrke bondens mulighet til å selge Inn på tunet-tjenester og konkurrere om oppdrag.

Bonden på IPT-gården Meltvedt i Skien, Vetle Øverland, statssekretær Terje Halleland i Landbruks- og matdepartementet, styreleder Kolbjørn Almlid i IPT Norge SA, Bondelagets 2. nestleder, Brita Skallerud, som også er nestleder i det nye samvirket.

Onsdag var det offisiell lansering av samvirkeforetaket Inn på Tunet Norge SA. Foretalet skal styrke bondens mulighet til å selge Inn på tunet- tjenester og konkurrere om oppdrag hos kommunene, NAV og andre aktuelle kunder, basert på godkjenningsordningen for Inn på tunet som Matmerk driver, knyttet opp mot KSL.

Arrangementet onsdag var på Meltvedt gård i Skien der Vetle og Birgit Øverland tilbyr aktivisering og skjermet sysselsetting av personer med ruslidelser og psykiske lidelser i et samarbeid med kommunen

Inn på tunet Norge er eid av regionale samvirker, der bønder går sammen om salgs- og markedssamarbeid. Hittil er det etablert slike selskap i Nordland, Trøndelag, Akershus, Telemark, og det er konkrete initiativ på gang i Oppland/Hedmark,  Møre og Romsdal  og Agder.

Norges Bondelag er også med på som andelseier i IPT Norge SA og støtter opp om arbeidet som gjøres. Hege Lindstrøm, leder av IPT-utvalget i Norge Bondelag er ansatt som daglig leder i selskapet.

Erik er har arbeidspraksis på Meltvedt, og trives godt på gardsverkstedet  med vedlikehold av bilene. Bonden på Meltvedt, Vetle Øverland, er arbeidsleder og støttespiller. Alle foto: Amund Johnsrud

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere