Nye forhandlingsmøte søndag kveld

Av Inger Johanne Sæterbakk,
  • Tips en venn om denne siden

Furuberg, Bartnes, Forsell
Leiar i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Merete Furuberg, leiar i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes og departementsråd Leif Forsell i Landbruks- og matdepartementet fotografert i samband med overleveringa av statens tilbod 5. mai. Søndag kveld møtast dei til nye forhandlingsmøte.

Ingenting avgjort i årets jordbruksforhandlingar.

Årets jordbruksforhandlingar pågår framleis, og jordbrukets organisasjonar og staten møtast til nye forhandlingsmøte søndag kveld. Det er framleis stor avstand mellom partane, og ingenting er avgjort.

Jordbrukets forhandlingsutval som består av representantar frå Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag, starta forhandlingane med staten tysdag 9. mai. Forhandlingene skal vere avslutta seinast i løpet av morgondagen, måndag 15. mai.

 

 

 

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere