Ny tillit til Nils T. Bjørke

Av Lise Boeck Jakobsen,
  • Tips en venn om denne siden

Nils T. Bjørke, Berit Hundåla og Einar Frogner. Det blir Bondelagets ledertrio om valgkomiteen får viljen sin.

Valgkomiteen innstiller på gjenvalg av Nils T. Bjørke, arkivfoto: Per Ole RanbergEn enstemmig valgkomité foreslår for årsmøtet at Nils T. Bjørke blir gjenvalgt som Einar Frogner er innstilt som ny andre nestleder, arkivfoto: Randi Undsethleder. Valgkomiteen foreslår videre at Bjørke får med seg i ledelsen Berit Hundåla som 1. nestleder, gjenvalg, og Einar Frogner som ny 2. nestleder. Frogner har vært styremedlem i Bondelaget i tre år.

Jens Edvard Kase og Even Mengshoel har medelt valgkomiteen at de ikke ønsker gjenvalg. Valgkomiteen foreslår Bjørn Bjørn Gimming, Østfold, blir foreslått som nytt styremedlem i Norges Bondelag, arkivfoto: Nina Glomsrud Saxrud.Gimming (Østfold), Bjarne Leonhardsen (Troms) og Gustav Grøholt (Norske Felleskjøp) som nye styremedlemmer. Gimming er i dag leder av Østfold Bondelag og driver med ammekyr og korn. Leonhardsen har vært fast møtende i styret som 1. varamedlem.

Synne Vahl Rogn, Telemark foreslås gjenvalgt som styremedlem.

- Valgkomiteen har i sin innstilling vektlagt bred landbrukspolitisk erfaring og kompetanse, mer enn geografi og produksjonsretning, uttaler leder av valgkomiteen Fredmund Sandvik.

Følgende styremedlemmer er ikke på valg:

Trine Hasvang Vaag (Nord-Trøndelag)

Ingunn Sognnes, Sogn og Fjordane (Tine BA)

Lars Petter Bartnes, Nord-Trøndelag (Nortura)

Som nytt 1.varamedlem blir foreslått Kristin Ianssen (Østfold), mens Arnstein Røyneberg (Rogaland) og Birte Usland (Vest-Agder) foreslås gjenvalgt som henholdsvis 2. og 3. varamedlem.

Valgkomitéen foreslår også gjenvalg for ordfører Odd Christian Stenerud, Møre og Romsdal som også møter fast i styret i Norges Bondelag, og varaordfører Arne Magnus Aasen, Møre og Romsdal.

For ytterligere informasjon kontakt:

Leder av Valgkomiteen Fredmund Sandvik, telefon 95 02 74 51
 

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere