Heine Totland og Arne Hjeltnes skal lede årets utgave av Det Norshe Måltid. Fotograf: Det Norske MåltidProgramlederduoen Arne Hjeltnes og Heine Totland har startet sin rundreise i Norge for å stifte nye bekjentskaper, med gode, norske mat og drikkeprodukter - og ikke minst, menneskene bak.

Fem program  - fem regioner

I fem programmer skal de presentere produkter og matlag fra hver av de fem regionene landet er delt inn i. En regional fagjury har bestemt hvilke produkter som skal representere sin region, og seerne vil bli bedre kjent med de nominerte produktene og personene som skal danne matlag i finalen. Matlagene skal konkurrere om å formidle smaken fra sin region på best mulig måte.

Finale fra Stavanger

Hvilke produkter som til slutt kan smykke seg med tittelen Årets kjøttprodukt, Årets fisk og skalldyrprodukt, Årets ost og Årets nyskaping får vi vite i sjette og siste episode av TV-serien Det Norske Måltid  som etter planen skal sendes fra Stavanger Nye Konserthus på nyåret.