Norsk mat er viktig for mangfoldet

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

Uten et fungerende importvern vil norsk jordbruk og næringsmiddelindustri bli marginalisert.

Generalsekretær Per Skorge, arkivfoto: Per Ole Ranberg.Det skriver generalsekretær Per Skorge i et innlegg i Dagens Næringsliv som svar på en tidligere kronikk i den samme avisa. - Selvforsyningsgraden i Norge er på ca 40% og er blant Europas laveste. Uten et fungerende importvern vil norsk jordbruk og næringsmiddelindustri bli marginalisert. Det vil være et stort tap for næringslivet, matvaresikkerheten, kulturlandskapet og infrastrukturen i distrikts-Norge, skriver Skorge i innlegget  "Norsk mat er viktig for mangfoldet".

Kontaktperson i Norges Bondelag: Per Skorge

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere