Norsk mat er ingen selvfølge

Av Une Leirset Tysdal,
  • Tips en venn om denne siden

Vi vil vise hvor sårbar matsikkerheten og forsyningssituasjonen er, og fortelle folk at "Frokosten din kan forsvinne".

Blokade
For å vise at mat ikke er en selvfølge og markere at misnøye med regjeringens tilbud i jordbruksforhandlingene, deltar Østfold Bondelag i blokaden av Bjølsen i Oslo. Vi blokerer utkjøring av mel til bakeriene og målet vårt er at butikkene skal tømmes for brød. Vi vil vise hvor sårbar matsikkerheten og forsyningssituasjonen er. Årets jordbruksoppgjør handler om å sikre forbrukeren trygg mat også i fremtiden. Aksjonen er rettet mot regjeringen som har satt som mål å øke matproduksjonen med én prosent i året. Tilbudet gir ikke det løftet landbruket trenger i en situasjon hvor det blir mindre areal i produksjon, og produksjonen pr innbygger går ned. Da må vi si klart fra.
Kjøp ekstra mye brød 15. og 16. mai! Det vil forsterke effekten av blokaden. Tips også dine venner om at det kan bli tomt for brød
 
Traktorkolonne
I dag, tirsdag 15. mai vil det bli traktorkolonne fra Rakkestad til Sarpsborg. Kolonna starter kl 12 og avsluttes med et møte med Fylkesordfører kl 1530
Kontaktperson er Per Ludvig Spydevold, 908 78 001
 
Frokosten din forsvinner
Over hele Østfold henger det bannere med "Frokosten din forsvinner" og det deles ut løpesedler. Vi har også lagt ut en film på youtube med samme budskap: http://www.youtube.com/watch?v=iXhnytyMnNQ&feature=share
 
Stå på!
Bøndenes krav får bred støtte blant nordmenn. I en ny undersøkelse sier nesten ni av ti at de er villige til å betale mer for å sikre norsk matproduksjon.
I en ny undersøkelse Sentio har gjort for VG, sier 86 prosent at de er villige til å betale denne prisen for å sikre norsk matproduksjon på dagens nivå.
 
 
Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere