Ikke nok med at Norge gikk helt til topps. På andreplass kom Ekte brun geitost fra Stordalen gardsbruk i Tinn i Telemark .

Forklaringen på hva vinneren trodde var årsaken til at hans ost ble kåret til verdens beste ost var melka.

-I Norge har vi veldig god melk og med gode råvarer blir det gode produkter, sa Jørn Hafslund som får melka fra 12 kyr på gården sin.

Dommerne vektla blant annet at osten var frisk i smaken og har en moderne stil, med riktig søthet. I tillegg ble det trukket frem at goudaen var moden og passe hard.

Mye å være stolt av i Oste-Norge

I løpet av dagen har 3472 oster fra 41 land blitt bedømt av 253 dommere fra inn- og utland. Av disse var 175 norske oster påmeldt, noe som er en rekord.

-Det har skejdd mye innen osteproduksjon de siste årene som det er all grunn til å være stolt av. Det er stort at VM i ost arrangeres i Norge og at så mange norske oster deltar, sa Bjørn Gimming, 1.nestleder i Norges Bondelag som var tilstede under kåringen.

I 2016 ble Kraftkar fra Tingvollost kåret til Verden beste ost. Gunnar Waagen, eier av Tinvollost og styreleder i Norsk Gardsost, var rørt til tårer over resultatene. 

- Tenk at en unik norsk tradisjonsost blinker øverst her i kveld. Det er bare helt fantastisk, sa Waagen som tidligere på dagen ble tildelt Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris for 2018. Begrunnelsen var at han har bygd bro mellom gammel og ny tid og bidratt til den norske osterevolusjonen. 

De rundt 750 publikumerne i salen jublet høyt da Norges to verdensmestere i ost kom på scenen i Grieghallen i Bergen.