Norges største Åpen Gård - på facebook!

Av Guro Bjørnstad,
  • Tips en venn om denne siden

Norges største Åpen Gård - på facebook!

Onsdag 3. mai fra klokka 15.00-18.00 inviterer vi alle bønder til å vise fram det de jobber med på gården, og alle som ikke bor på gård til å følge med på det som skjer.

Det er over 40.000 gårdsbruk i Norge, og onsdag 3. mai fra klokka 15.00-18.00 oppfordrer vi alle bønder til å åpne opp gården sin og vise fram det du jobber med. Du kan sende direkte fra fjøset på Facebook, legge ut video fra våronna, ta bilde av lamminga, grøftinga og fjøsstellet, vise fram de gode øyeblikkene og de uventa tinga som skjer i det tidsrommet vi arrangerer Åpen Gård. Vi vil rett og slett åpne opp gårdene våre og vise fram hverdagen på gården, til de vi produserer mat for. 

NB: Dette er en virtuell Åpen Gård kun på Facebook. Tradisjonell Åpen Gård med gårdsbesøk arrangeres igjen på gårder i hele Norge 27. august.

Til deg som har gård: Del også gjerne videoer og bilder med Norges Bondelag, slik at flere enn dine egne venner på Facebook får se livet på gården din. Bruk emneknaggen #framtidsbonden på Facebook og Instagram – og send oss gjerne filmer og bilder på Facebook eller på film@bondelaget.no

Vi håper å se dere alle på Norges største Åpen Gård! Her er facebook-arrangementet.

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere