Norges nye mathall har åpnet

Av Marthe Haugdal,
  • Tips en venn om denne siden

30 spesialbutikker og spisesteder skal friste de besøkende i den nye Mathallen i Oslo.


Leder Nils T.Bjørke besøkte Melkerampa inne i Mathallen.

Den gamle fabrikkhallen ved Akerselva på Vulkan i Oslo skal være et sted for matglede og mathistorie, og ønsker å tilby mat og drikke av høy kvalitet med vekt på det unike.

 - Vi gratulerer Mathallen med åpningen. Vi er glade for at det satses på mangfold og kvalitet. For Norges Bondelag er det spesielt kjekt at en her kan få oppleve det brede norske matmangfoldet med stadig flere aktører, og håper også at dette vil gjelde mangfoldet i norsk drikke, sier leder Nils T. Bjørke i Norges Bondelag.

Blant de 30 butikkene og restaurantene som har fått plass i Norges første og eneste mathall, er blant annet Tine meieriers ”Melkerampa”, ”Smak av Valdres” med lokalprodusert mat og drikke fra Valdres, og ”I Kongens Hage”, et regionalt gårdsutsalg med kortreiste varer fra området rundt Oslofjorden.

Alternativ til kjedemakt

Ifølge markedssjef Frode R. Malmo skal Mathallen et senter for norsk matkultur, og et treffpunkt for både mannen i gata og de som er spesielt interessert i mat.

- Her blir det muligheter til å se, smake, lytte og nyte mat og drikke som ikke finnes så mange andre steder.

- Dette er en alternativ kanal som går utenom de store matkjedene. Vi håper at alle vil støtte opp slik at dette blir en viktig arena for produsenter, og videreutvikling av norsk matkultur og matstolthet, sier Bjørke.

Disse aktørene er på plass i mathallen:

Annis Pølsemakeri
Atelier Asian Tapas
Baker Nikolaisen
Barramon
Champagneria Bodega
Comer Con Arte
Delikatysk
Den blinde Ku
Friends Fair Trade
Frøya Sjømat
Grünerløkka Brygghus
Hello Good Pie
Hotel Havana
Husets
I Kongens Hage
Kulinarisk Akademi
Ma Poule
Matsalen
Melkerampa
Slakterhuset
Smak av Valdres
Smelteverket
Solberg & Hansen
Sous Vide Norge
Stangeriet
Torget
Via Italia
Von Porat
Vulkan Frukt og Grønt
Vulkanfisk
Ølhandleriet
Øltorget

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere