Leder Nils T.Bjørke besøkte Melkerampa inne i Mathallen.

Den gamle fabrikkhallen ved Akerselva på Vulkan i Oslo skal være et sted for matglede og mathistorie, og ønsker å tilby mat og drikke av høy kvalitet med vekt på det unike.

 - Vi gratulerer Mathallen med åpningen. Vi er glade for at det satses på mangfold og kvalitet. For Norges Bondelag er det spesielt kjekt at en her kan få oppleve det brede norske matmangfoldet med stadig flere aktører, og håper også at dette vil gjelde mangfoldet i norsk drikke, sier leder Nils T. Bjørke i Norges Bondelag.

Blant de 30 butikkene og restaurantene som har fått plass i Norges første og eneste mathall, er blant annet Tine meieriers ”Melkerampa”, ”Smak av Valdres” med lokalprodusert mat og drikke fra Valdres, og ”I Kongens Hage”, et regionalt gårdsutsalg med kortreiste varer fra området rundt Oslofjorden.

Alternativ til kjedemakt

Ifølge markedssjef Frode R. Malmo skal Mathallen et senter for norsk matkultur, og et treffpunkt for både mannen i gata og de som er spesielt interessert i mat.

- Her blir det muligheter til å se, smake, lytte og nyte mat og drikke som ikke finnes så mange andre steder.

- Dette er en alternativ kanal som går utenom de store matkjedene. Vi håper at alle vil støtte opp slik at dette blir en viktig arena for produsenter, og videreutvikling av norsk matkultur og matstolthet, sier Bjørke.

Disse aktørene er på plass i mathallen:

Annis Pølsemakeri
Atelier Asian Tapas
Baker Nikolaisen
Barramon
Champagneria Bodega
Comer Con Arte
Delikatysk
Den blinde Ku
Friends Fair Trade
Frøya Sjømat
Grünerløkka Brygghus
Hello Good Pie
Hotel Havana
Husets
I Kongens Hage
Kulinarisk Akademi
Ma Poule
Matsalen
Melkerampa
Slakterhuset
Smak av Valdres
Smelteverket
Solberg & Hansen
Sous Vide Norge
Stangeriet
Torget
Via Italia
Von Porat
Vulkan Frukt og Grønt
Vulkanfisk
Ølhandleriet
Øltorget