- Vi følte oss som outsidere så dette kom overaskene sier Barbro Hillestad som er en av tre søsken som til sammen utgjør bedriften Hillestad.

- Hillestad er en verdig vinner og et eksempel på vellykket næringsutvikling med basis i landbruket, sa Vedum da han overrakte prisen under en pressekonferanse under Grüne Woche i Berlin.

Slik beskriver Hillestad selv sin virksomhet på sine nettsider:

”Hillestad har opplevingstilbod til heile familien, frå den kunstinteresserte til den som vil oppleve vakker natur, leike i leikeparken, bade i Tovdalselva eller gå fjelltur i bratte og høge fjell. På grillplassen kan ein grille sjølvfiska fisk eller medbrakt fisk eller kjøtt. Her er det fritt for alle og ingen inngongspengar. I galleriet kan alle gå gratis og sjå framifrå kunst. Kaffe og kringle er å få kjøpt. Den kjøpesterke kan ta kunst, smykke og andre varar heim. Her er noko for alle.”

- Man er nødt til å være fleksibel og se muligheten for å til noe som dette, sier Barbro Hillestad som er bondelagsmedlem i likhet med sine søsken,.

Hun mener det skjer mye spennnende blant norske bønder i dag.

- Det ser man på alt som kommer frem, bare på de andre nominerte.  Denne prisen er og en pådriver for å jobbe med mulighetene.

De nominerte til BU-prisen i 2012 har vært:

Lågen Gulrot AS, Steinsholt i Vestfold

Lågen Gulrot er eid av 12 gulrotprodusenter. Bedriften foredler gulrot fra 2 000 dekar, og bidrar på den måten til at bøndene får en større del av verdikjeden og verdiskapningen.

 

Hillestad AS, Dølemo i Hillestad, Aust-Agder

Hillestad er en betydelig familiebedrift som er bygget opp rundt merkevaren Hillestad, der Hillestad feriesenter, Hillestad smykker og Hillestad Galleri har vært de viktigste pillarene.

 

Jan Terje Vignes, Finnøy i Rogaland


Gründeren Jan Terje Vignes var bare 18 år da han investerte i et veksthus på 3 dekar for tomatdyrking. Senere er det utvidet med 11 dekar, og anlegget framstår i dag som et mønsteranlegg og det største og mest moderne gartneriet i Finnøy.

 

Rørosmeieriet AS, Røros i Sør-Trøndelag
 

Rørosmeieriet er spesielt kjent for økologisk tjukkmjølk, skjørost, rømme og smør. Meieriet er leverandør av Änglagård økologisk ekstra lett melk for Coop, og får på den måten også en god utnyttelse av restprodukt fra økologiske produkter med høgt fettinnhold.