Nei til EU skynder seg langsomt mot EØS

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

Nei til EUs landsmøte vedtok å arbeide aktivt for å erstatte EØS-avtalen med en handelsavtale.

Nei til EUs arbeidsutvalg. Fra venstre: Eli Blakstad (nestleder), Jens Kihl (AU-medlem), Britt Tønne Haugan (nestleder) og Heming Olaussen (leder), foto: Nei til EUSamtidig slo landsmøtet som ble avviklet lørdag og søndag fast at Nei til EU ikke skal være en kamporganisasjon mot EØS, sier gjenvalgt leder, Heming Olaussen.

Lang vei mot folkeavstemning


- Landsmøtet vedtok at spørsmålet om å reise et krav om en folkeavstemning om EØS er en langsiktig sak. Nei til EU vil nå fokusere på arbeidet inn mot LO-kongressen og stortingsvalget i 2013, sier han.

Markering mot tildeling av fredspris til EU


- Organisasjonen vil umiddelbart sette kreftene inn mot markeringa 9. desember, mot tildelingen av Nobels fredspris til EU. Vi vil bidra til at dette blir en sterk markering.

Valgene i Nei til EU


Eli Blakstad ble valgt til ny nestleder i Nei til EU. Britt Tønne Haugan og Jens Kihl ble gjenvalgt til henholdsvis nestleder og medlem av Nei til EUs arbeidsutvalg.

Kontaktperson i Norges Bondelag: Hildegunn Gjengedal.

Bondelagets temasider internasjonalt arbeid

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere