Nasjonale turistvegar på kartet i Mathallen

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

Mathallen er stedet, temaet er enestående og ekte matopplevelser langs noen av landets vakreste veistrekninger.

Dalsnibba, bildet er hentet fra hjemmesidene matlangsnasjonaleuristveger.noSeminaret i Mathallen fredag 26. april der Bondelagets styremedlem Synne Vahl Rogn er en av innlederne, skal ta for seg Norge og Norden sin status og framtid som matdestinasjon.

Det er Mat langs nasjonale turistveger som igjen er et samarbeid mellom Landbruks- og matdepartementet og Statens vegvesen,som står bak seminaret. Innledere på seminaret som er lukket for andre enn nettopp de inviterte er hentet fra mat- og reiselivsnæringa i Norge og Sverige.

Bedre tilgjengelighet, kvalitet, service og effektivitet knyttet til mat og regional matkultur står sentralt for Mat langs nasjonale turistveger. Men også matens eksponeringssteder, som dagligvarebutikker, veikroer, spisesteder, hotell og bensinstasjoner, er viktige mål for prosjektet.  Det skal videre også legges vekt på tilbud og presentasjon av naturbaserte opplevelser, som muligheter for fiske og annen utmarksturisme.

Seminaret i Mathallen Vulcan i Oslo åpner forøvrig med et eget kokkeshow og smak av langtidskokt kje opp mot hurtigstekt kjelever. Kjeet kommer forøvrig fra Melciorgarden i Norddal og Valbjørgarden i Vågå.

Disse strekningene er omfattet av prosjektet Mat langs nasjonale turistveger:

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere