Dalsnibba, bildet er hentet fra hjemmesidene matlangsnasjonaleuristveger.noSeminaret i Mathallen fredag 26. april der Bondelagets styremedlem Synne Vahl Rogn er en av innlederne, skal ta for seg Norge og Norden sin status og framtid som matdestinasjon.

Det er Mat langs nasjonale turistveger som igjen er et samarbeid mellom Landbruks- og matdepartementet og Statens vegvesen,som står bak seminaret. Innledere på seminaret som er lukket for andre enn nettopp de inviterte er hentet fra mat- og reiselivsnæringa i Norge og Sverige.

Bedre tilgjengelighet, kvalitet, service og effektivitet knyttet til mat og regional matkultur står sentralt for Mat langs nasjonale turistveger. Men også matens eksponeringssteder, som dagligvarebutikker, veikroer, spisesteder, hotell og bensinstasjoner, er viktige mål for prosjektet.  Det skal videre også legges vekt på tilbud og presentasjon av naturbaserte opplevelser, som muligheter for fiske og annen utmarksturisme.

Seminaret i Mathallen Vulcan i Oslo åpner forøvrig med et eget kokkeshow og smak av langtidskokt kje opp mot hurtigstekt kjelever. Kjeet kommer forøvrig fra Melciorgarden i Norddal og Valbjørgarden i Vågå.

Disse strekningene er omfattet av prosjektet Mat langs nasjonale turistveger: