Møtte forbrukarane til matprat

Av Tore Henrik Øye,
  • Tips en venn om denne siden

- Mange som stakk innom, var opptekne av norsk landbruk og matproduksjon.

- Kontakten med publikum var god, og vi fekk vist oss fram som ein utadvendt organisasjon, fortel fylkesleiar Clara Hveem i Hordaland Bondelag som i helga var med på Matfestivalen i Bergen.

Fleire av dei som stoppa opp,var spesielt opptekne av jordvern, og uroa for nedbygginga av matjord. Landbruksquizen var populær og husdyrbøkene frå den Grøne skulen gjekk unna. Den flunkande nye John Deer-traktoren vi lånte av Felleskjøpet, skapte også mykje merksend, og mange born syntes det var kjekt å få klyva opp i førarhuset.

Fylkeslaget var også involvert i andre ting på matfestivalen. Clara Hveem var med på opninga og Liv Spilde delte ut pris til vinnaren av Ganefart 2012, Bekkjarvik Gjestgiveri. Liv stod for utdelinga i kraft av vervet som leiar av Hordaland Bygdekvinnelag.  
 

Les og: Matfest med ekte smakar 


Populært å "prøve" traktor.

Mange svarde på landbruksquizen.

Diskusjon om jordvern: - Dei må erstatte like mykje som dei tek.

Husdyrbøkene frå den Grøne skulen gjekk unna.
 

Pust i bakken.

Ku på beite på Kjerringøy. Foto: VisualDays

Flere inn på eiersiden i Klimasmart Landbruk

Siden nyåret har åtte landbruksbedrifter- og organisasjoner gått inn som medeiere i prosjektet Klimasmart Landbruk. – Interessen og responsen har vært over all forventning, dette lover godt for næringas videre klimaarbeid, sier prosjektleder leder Tony Barman.

Svein Olav Thomassen og Kristina Hegge

To nye fylkesledere i Bondelaget

På fylkesårsmøtene i 2018 ble Kristina Hegge valgt som ny leder av Oppland Bondelag og Svein Olav Thommasen valgt som ny leder av Troms Bondelag.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Dette skjer i Norges Bondelag

Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere