Møtte forbrukarane til matprat

Av Tore Henrik Øye,
  • Tips en venn om denne siden

- Mange som stakk innom, var opptekne av norsk landbruk og matproduksjon.

- Kontakten med publikum var god, og vi fekk vist oss fram som ein utadvendt organisasjon, fortel fylkesleiar Clara Hveem i Hordaland Bondelag som i helga var med på Matfestivalen i Bergen.

Fleire av dei som stoppa opp,var spesielt opptekne av jordvern, og uroa for nedbygginga av matjord. Landbruksquizen var populær og husdyrbøkene frå den Grøne skulen gjekk unna. Den flunkande nye John Deer-traktoren vi lånte av Felleskjøpet, skapte også mykje merksend, og mange born syntes det var kjekt å få klyva opp i førarhuset.

Fylkeslaget var også involvert i andre ting på matfestivalen. Clara Hveem var med på opninga og Liv Spilde delte ut pris til vinnaren av Ganefart 2012, Bekkjarvik Gjestgiveri. Liv stod for utdelinga i kraft av vervet som leiar av Hordaland Bygdekvinnelag.  
 

Les og: Matfest med ekte smakar 


Populært å "prøve" traktor.

Mange svarde på landbruksquizen.

Diskusjon om jordvern: - Dei må erstatte like mykje som dei tek.

Husdyrbøkene frå den Grøne skulen gjekk unna.
 

Pust i bakken.

Støtter felling innenfor ulvesona

Rovviltnemndene i Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold går inn for å ta ut tre revirer innenfor ulvesona under vinterens lisensjakt. – Nemndene tar ansvar og følger opp Stortingets politikk, sier Einar Frogner, rovviltansvarlig i styret i Norges Bondelag.

Kornet tørker bort på Romerike.

For seint for kornet

Årets kornavling kan bli om lag halvparten av det normale, mens mye av graset fortsatt kan berges.

Frokostseminar om Klimasmart Landbruk, 18. juni

Status og fremdrift for Klimasmart Landbruk

Klimasmart Landbruk er næringas viktigste fellessatsing for å redusere klimaavtrykket på norske gårdsbruk. Se opptak fra frokostseminar for å lære mer om prosjektet og videre arbeid fremover.

Nedbygging av matjord

Mindre matjord omdisponert i 2017

Ferske tall fra SSB viser at 4025 dekar dyrka mark matjord ble omdisponert til andre formål enn landbruk i 2017. Dette er en nedgang på nesten 2000 dekar fra i 2016.

Forholdstallet for kvote på kumelk økes fra 0,98 til 0,99

Etter ekstraordinære kvotedrøftinger for kumelk for 2018 mellom Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag og Landbruks-og matdepartementet, ble man enige om å øke forholdstallet for disponibel kvote fra 0,98 til 0,99. Tørke og usikkerhet om fôrsituasjonen spilte inn på beslutningen.

Styret i årsmøtesalen

Nullvisjon for dårleg dyrevelferd

Norges Bondelag godtar ikkje dårleg dyrevelferd og vil ha nullvisjon for dyrevelferdssaker. Det inneber at regelverket på dyrevelferd skal følgjast på alle norske husdyrbruk.

Årsmøte 2018

Se opptak fra Bondetinget 2018

Norges Bondelag sitt årsmøte gikk av stabelen 6. og 7. juni på Lillehammer. Her kan du se opptak fra innledninger og debattene.

Lars Petter Bartnes

Bartnes gjenvalgt som leder i Norges Bondelag

Norges Bondelag samlet til årsmøte på Lillehammer 6. og 7. juni har i dag gjenvalgt Lars Petter Bartnes (49) som leder. Bjørn Gimming er gjenvalgt som 1. nestleder og Frøydis Haugen er gjenvalgt som 2. nestleder for organisasjonen.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
14
August

Gården som læringsarena i skolen

Auditoriet, Arendal Bibliotek
Tirsdag
14
August

Den store landbruksduellen!

Lille andevinge, Arendal
Onsdag
15
August

Bondepub!

Barrique øl- og vinstue, Arendal

Våre samarbeidspartnere