Møter bybønder på Matstreif

Av Guro Bjørnstad,
  • Tips en venn om denne siden

I dag starter Norges største matfestival, og på Bondelagets stand kan alle så sin egen reddik og ruccola.

Matstreif er Norges største matfestival og arrangeres årlig av Innovasjon Norge. Årets festival er den 12. i rekken og estimert antall besøkende i 2015 var 200.000.

I år ønsker Bondelaget å inspirere flere til å dyrke grønnsaker, og vi viser hva de kan få til selv med liten plass til å dyrke. Selv om høsten er her, er det noen vekster det fortsatt er mulig å så. På Bondelagets stand kan alle så sin egen reddik og ruccola som de får med hjem. Slik kan flere bli bybønder.

- Det er mange hyggelige folk her, som er opptatt av mat. Dette er den beste måten å kommunisere med folk om Bondelagets budskap. Det er viktig at bybefolkningen og bybønder får høre fra bonden hvilke muligheter vi ser for oss for norsk landbruk framover, sier Tor Jacob Solberg som står på stand for Norges Bondelag fredag.

Tor Jacob Solberg på Bondelagets stand på Matstreif.

Mangfoldet på Matstreif er stort, med god mat fra hele landet. De fleste råvarene til de norske produktene på Mastreif kommer fra bonden. Derfor er det en selvfølge at bonden og Bondelaget også er tilstede på Matstreif.

Du finner Bondelaget på stand 88.

Årets Matstreif finner sted på Rådhusplassen og på Kontraskjæret i Oslo. Her vil store og små matentusiaster kunne møte produsentene og få muligheten til å smake seg gjennom noe av det beste Norge har å by på av kvalitetsvarer. Det er til sammen litt over 200 ulike utstillere i år, som alle har som formål å øke entusiasmen og kunnskapen rundt norsk mat og drikkekultur.

Staten vant ulverettsaken

WWF fikk ikke medhold i at lisensjakta på ulv i vinter var ulovlig. – Vi er først og fremst lettet på vegne av folk som lever i områder med ulv og beitenæringen, sier Einar Frogner, rovviltansvarlig i Norges Bondelag. Bondelaget var partshjelp for Staten.

ulv, rovdyr

Advarer mot nedleggelse av rovviltnemnder

Et regjeringsoppnevnt ekspertutvalg anbefaler at dagens rovviltnemnder legges ned og at fylkeskommunen får makta over investeringstilskudd i landbruket. Bondelaget advarer mot forslagene.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte

Landbrukets hus
Mandag
04
Juni

AU-møte

Scandic Lillehammer Hotel

Våre samarbeidspartnere