Møter bybønder på Matstreif

Av Guro Bjørnstad,
  • Tips en venn om denne siden

I dag starter Norges største matfestival, og på Bondelagets stand kan alle så sin egen reddik og ruccola.

Matstreif er Norges største matfestival og arrangeres årlig av Innovasjon Norge. Årets festival er den 12. i rekken og estimert antall besøkende i 2015 var 200.000.

I år ønsker Bondelaget å inspirere flere til å dyrke grønnsaker, og vi viser hva de kan få til selv med liten plass til å dyrke. Selv om høsten er her, er det noen vekster det fortsatt er mulig å så. På Bondelagets stand kan alle så sin egen reddik og ruccola som de får med hjem. Slik kan flere bli bybønder.

- Det er mange hyggelige folk her, som er opptatt av mat. Dette er den beste måten å kommunisere med folk om Bondelagets budskap. Det er viktig at bybefolkningen og bybønder får høre fra bonden hvilke muligheter vi ser for oss for norsk landbruk framover, sier Tor Jacob Solberg som står på stand for Norges Bondelag fredag.

Tor Jacob Solberg på Bondelagets stand på Matstreif.

Mangfoldet på Matstreif er stort, med god mat fra hele landet. De fleste råvarene til de norske produktene på Mastreif kommer fra bonden. Derfor er det en selvfølge at bonden og Bondelaget også er tilstede på Matstreif.

Du finner Bondelaget på stand 88.

Årets Matstreif finner sted på Rådhusplassen og på Kontraskjæret i Oslo. Her vil store og små matentusiaster kunne møte produsentene og få muligheten til å smake seg gjennom noe av det beste Norge har å by på av kvalitetsvarer. Det er til sammen litt over 200 ulike utstillere i år, som alle har som formål å øke entusiasmen og kunnskapen rundt norsk mat og drikkekultur.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere