Møt dyktige bønder på Matstreif

Av Guro Breck,
  • Tips en venn om denne siden

Bondelaget ønsker velkommen til stand på Matstreif i Oslo fredag og lørdag. Besøk oss der, og lær mer om det fantastiske gresset.


Alltid et hyggelig mylder av folk på Matstreif. Her er bonde Dag Fredrik Eftedal fra Vestfold i samtale med besøkende på Bondelagets stand i 2014.

Matstreif er arrangementet hvor folk i hovedstaden generelt og matinteresserte spesielt møter matprodusenter på stand. Selvsagt er Norges Bondelag med!

Her stiller bønder, tillitsvalgte og bondelagsansatte på stand for å vise fram det de driver med i yrket sitt, og gjerne forklare noen sammenhenger. Jordbruk er et veldig sammensatt fagfelt, hvor enhver kan ha noe nytt å lære.

I år er gress gjennomgangstema for Bondelaget på Matstreif. Visste du for eksempel at det trengs areal på størrelse med ei fotballbane for å produsere nok gress til ei melkeku?

Gressproduksjon er en svært viktig ressurs for Norge. Slik får vi brukt områder i fjellbygdene og i det fjordrike Norge til matproduksjon. Bare en prosent av Norges landarael er egnet til å produsere korn og grønt.

- Matstreif er et arrangement vi ser fram til med stor glede. Her har vi mulighet til å vise fram hva vi står for og betydningen av norsk matproduksjon. Jeg har med meg en gjeng med entusiastiske og dyktige bønder og tillitsvalgte, som ser fram til en god mat- og landbruksprat, sier rådgiver Kari Marte Sjøvik i Norges Bondelag.

Matstreif finner sted på Rådhusplassen, Aker Brygge og Tjuvholmen i Oslo fredag 12. og lørdag 13. september. Det myldrer av aktivitet fra klokka 12-20 fredag og fra klokka 10-18 søndag.

Bondelaget frister også med quiz, hvor du får bryne deg på noen lettbeinte spørsmål om jordbruk og gress. Premien er et gavekort på 1000 kroner i Mathallen.

Du finner Bondelaget på Rådhusplassen, på området nærmest sjøen.
Les mer om Matstreif her.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
23
Mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere