Alltid et hyggelig mylder av folk på Matstreif. Her er bonde Dag Fredrik Eftedal fra Vestfold i samtale med besøkende på Bondelagets stand i 2014.

Matstreif er arrangementet hvor folk i hovedstaden generelt og matinteresserte spesielt møter matprodusenter på stand. Selvsagt er Norges Bondelag med!

Her stiller bønder, tillitsvalgte og bondelagsansatte på stand for å vise fram det de driver med i yrket sitt, og gjerne forklare noen sammenhenger. Jordbruk er et veldig sammensatt fagfelt, hvor enhver kan ha noe nytt å lære.

I år er gress gjennomgangstema for Bondelaget på Matstreif. Visste du for eksempel at det trengs areal på størrelse med ei fotballbane for å produsere nok gress til ei melkeku?

Gressproduksjon er en svært viktig ressurs for Norge. Slik får vi brukt områder i fjellbygdene og i det fjordrike Norge til matproduksjon. Bare en prosent av Norges landarael er egnet til å produsere korn og grønt.

- Matstreif er et arrangement vi ser fram til med stor glede. Her har vi mulighet til å vise fram hva vi står for og betydningen av norsk matproduksjon. Jeg har med meg en gjeng med entusiastiske og dyktige bønder og tillitsvalgte, som ser fram til en god mat- og landbruksprat, sier rådgiver Kari Marte Sjøvik i Norges Bondelag.

Matstreif finner sted på Rådhusplassen, Aker Brygge og Tjuvholmen i Oslo fredag 12. og lørdag 13. september. Det myldrer av aktivitet fra klokka 12-20 fredag og fra klokka 10-18 søndag.

Bondelaget frister også med quiz, hvor du får bryne deg på noen lettbeinte spørsmål om jordbruk og gress. Premien er et gavekort på 1000 kroner i Mathallen.

Du finner Bondelaget på Rådhusplassen, på området nærmest sjøen.
Les mer om Matstreif her.