Møt Bondelaget på Matstreif

Av Marthe Haugdal,
  • Tips en venn om denne siden

Ta turen til Matstreif på Aker Brygge og lær om norske grønnsaker.

Fredag og lørdag deltar Norges Bondelag på matfestivalen Matstreif på Aker Brygge i Oslo.

Kom og lær om norske grønnsaker, og gjett hvor mange kilo som befinner seg i det stor glassrøret på standen vår.

- I år ønsker vi gi oppmerksomhet til norske grønnsaker. Derfor vil standen vår bugne av norske grønnsaker i alle formen og fasonger, og forhåpentligvis vil de som besøker oss lære en ting eller to, sier rådgiver Kari Marte Sjøvik i Norges Bondelag.

Premiere fra Mathallen

Vi har også en bildevegg med en bonde i fullstørrelse i vår bildekonkurranse, der du kan leve ut bondedrømmen og ta bilde av deg selv som bonde.

Vinnerne av quizen får gavekort i Mathallen på 1000 kroner. De som tar bilde av seg selv i bildeveggen og poster det på Instagram under #norgetrengerbonden, er også med i trekninga av et gavekort.

Velkommen!

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere