Moer Gård og Norwegian Antibodies AS i Ås er vinner av BU-prisen 2013

Av Elise Larsen,
  • Tips en venn om denne siden

Moer Gård og Norwegian Antibodies AS ble tildelt BU-prisen for Akershus i 2013. Nå har de også vunnet de nasjonale BU-prisen.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug overrakte den najonale bygdeutviklingsprisen til Moer Gård og Norwegian Antibodies AS under en pressekonferanse på den Norske Ambassaden i Berlin i forbindelse med Grüner Woche. Listhaug sier hun er imponert over hva landbruket kan vise til av godt og lønnsomt entrepenørskap.

Moer Gård er eid av Ole Egge, og gården driver stort innen konsumeggproduksjon i tillegg til antistoff-produksjon på høner, kornproduksjon og skogsdrift. Sammen med Øystein Larsen og Erling H. Sundrehagen, har Ole Egge etablert Norwegian Antibodies AS. Selskapet produserer antistoffer fra eggeplommen fra høner. Kunder er bioteknologiske produsenter og forskningsmiljøer i EU, USA og Kina.

Du kan lese mer om Norwegian Antibodies her.

Bygdeutviklingsprisen ble etablert i 1997 for å synliggjøre og være en inspirasjonskilde for vellykket nærings- og forretningsutvikling i - og i tilknytning til landbruket. Den nasjonale BU-prisen er på 250 000 kr.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere