Mjølkeproduksjon minutt for minutt

Av Inger Johanne Sæterbakk,
  • Tips en venn om denne siden

Måndag starta NRK si to veker lange sending frå eit fjøs i Sør-Fron.

 

Hans Ulberg i Sør-Fron har opna fjøset sitt for NRK, 24 timar i døgnet. Her blir han intervjua av Fjosstudio, sendinga som går kvar dag klokka 14.00. Skjermdump frå nrk.no

NRK er etterkvart kjent for sine satsingar på sakte-tv. Måndag starta #nrkfjos, der sjåarane får følgje livet i fjøset til Hans Ulberg i Sør-Fron minutt for minutt i to veker. Ulberg har eit lausdriftsfjøs med mjølkerobot, og med fire kamera følgjer NRK mjølkeproduksjonen minutt for minutt:Eitt kamera følgjer livet i fjøset, eitt kamera følgjer dyra som er på beite, eitt kamera følgjer med på kalvane Odd og Aasmund og eitt kamera filmar mjølkeroboten.

– Det er litt skummelt, men samtidig føler eg eit ansvar for å syne fram korleis livet på ein gard faktisk er, seier gardbrukar Hans Ulberg til NRK.

Kyrne Dagros, Klara, Rosa og Staslin blir følgd spesielt tett av NRK-produksjonen. To av kyrne kjem truleg til å kalve i løpet av tv-sendinga, mens ei av kyrne snart skal sendast til slakt.

Sjåarane kan stille spørsmål undervegs og så langt har det vore eit stort engasjement for tv-sendinga. Kvar dag klokka 14 er det Fjosstudio med gjestar frå fjøset, og det vil mellom anna blir politisk debatt derifrå med landbruksminister Jon Georg Dale og SP-leiar Trygve Slagsvold Vedum.

Vi oppmodar våre medlemmar til å dele bilde frå sin kvardag i landbruket med NRK under emneknaggen #nrkfjos.

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere