Mjølkeproduksjon minutt for minutt

Av Inger Johanne Sæterbakk,
  • Tips en venn om denne siden

Måndag starta NRK si to veker lange sending frå eit fjøs i Sør-Fron.

 

Hans Ulberg i Sør-Fron har opna fjøset sitt for NRK, 24 timar i døgnet. Her blir han intervjua av Fjosstudio, sendinga som går kvar dag klokka 14.00. Skjermdump frå nrk.no

NRK er etterkvart kjent for sine satsingar på sakte-tv. Måndag starta #nrkfjos, der sjåarane får følgje livet i fjøset til Hans Ulberg i Sør-Fron minutt for minutt i to veker. Ulberg har eit lausdriftsfjøs med mjølkerobot, og med fire kamera følgjer NRK mjølkeproduksjonen minutt for minutt:Eitt kamera følgjer livet i fjøset, eitt kamera følgjer dyra som er på beite, eitt kamera følgjer med på kalvane Odd og Aasmund og eitt kamera filmar mjølkeroboten.

– Det er litt skummelt, men samtidig føler eg eit ansvar for å syne fram korleis livet på ein gard faktisk er, seier gardbrukar Hans Ulberg til NRK.

Kyrne Dagros, Klara, Rosa og Staslin blir følgd spesielt tett av NRK-produksjonen. To av kyrne kjem truleg til å kalve i løpet av tv-sendinga, mens ei av kyrne snart skal sendast til slakt.

Sjåarane kan stille spørsmål undervegs og så langt har det vore eit stort engasjement for tv-sendinga. Kvar dag klokka 14 er det Fjosstudio med gjestar frå fjøset, og det vil mellom anna blir politisk debatt derifrå med landbruksminister Jon Georg Dale og SP-leiar Trygve Slagsvold Vedum.

Vi oppmodar våre medlemmar til å dele bilde frå sin kvardag i landbruket med NRK under emneknaggen #nrkfjos.

Landbrukspodden

Har du sjekka ut Landbrukspodden?

Har du lyst på litt landbrukspåfyll mens du ligger på stranda eller sitter på traktoren i sommer? Landbrukspodden er en podcast for deg som er interessert i landbruk, politikk og samfunn, produsert av Norsk Landbrukssamvirke og Norges Bondelag.

Illustrasjonsbilde landskap

Trenger du noen å snakke med?

Tørken og fôrkrisa gir hodebry og bekymringer for mange bønder. Norsk Landbruksrådgivning har rådgivere du kan ta kontakt med dersom bekymringene blir store og du trenger noen å snakke med.

Bartnes og Furuberg

Samordner arbeidet med tørke og fôrkrise

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har i dag blitt enige om å lage en felles kriseorganisering av arbeidet med tørke og fôrmangel, for å få en enda bedre kontakt med medlemmer og myndigheter.

Rundballing på Mustadseter

Viktig informasjon ved import av fôr

Fredag 13. juli åpnes det for tollfri import av høy og halm. Men import av fôr er ikke risikofritt, og og Mattilsynet er bekymra for smitte som kan følge med innførsel av grovfôr.

oppmøte kalnes

Møttes for å diskutere fôrsituasjonen

Flere hundre bønder var til stede på de første informasjonsmøtene Bondelaget og samvirkeorganisasjonene arrangererte i går. Det er planlagt flere møter utover uka.

Tørr åker

Beholder korntilskudd

Nå er høyeste prioritet for bønder i tørkeutsatte områder å sikre nok fôr til dyra. Da kan det komme godt med at LMD klargjør at korn som ikke treskes, men slås til grønnfôr vil beholde arealtilskudd som for korn.

Tesco

Britisk lov om god handelsskikk fungerer

Fem år etter oppstart kan det britiske handelsombodet konstatere at leverandørane klagar mindre og daglegvarekjedane opplever at forholdet til leverandørane har betra seg.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
14
August

Gården som læringsarena i skolen

Auditoriet, Arendal Bibliotek
Tirsdag
14
August

Den store landbruksduellen!

Lille andevinge, Arendal
Onsdag
15
August

Bondepub!

Barrique øl- og vinstue, Arendal

Våre samarbeidspartnere