Mjølkeproduksjon minutt for minutt

Av Inger Johanne Sæterbakk,
  • Tips en venn om denne siden

Måndag starta NRK si to veker lange sending frå eit fjøs i Sør-Fron.

 

Hans Ulberg i Sør-Fron har opna fjøset sitt for NRK, 24 timar i døgnet. Her blir han intervjua av Fjosstudio, sendinga som går kvar dag klokka 14.00. Skjermdump frå nrk.no

NRK er etterkvart kjent for sine satsingar på sakte-tv. Måndag starta #nrkfjos, der sjåarane får følgje livet i fjøset til Hans Ulberg i Sør-Fron minutt for minutt i to veker. Ulberg har eit lausdriftsfjøs med mjølkerobot, og med fire kamera følgjer NRK mjølkeproduksjonen minutt for minutt:Eitt kamera følgjer livet i fjøset, eitt kamera følgjer dyra som er på beite, eitt kamera følgjer med på kalvane Odd og Aasmund og eitt kamera filmar mjølkeroboten.

– Det er litt skummelt, men samtidig føler eg eit ansvar for å syne fram korleis livet på ein gard faktisk er, seier gardbrukar Hans Ulberg til NRK.

Kyrne Dagros, Klara, Rosa og Staslin blir følgd spesielt tett av NRK-produksjonen. To av kyrne kjem truleg til å kalve i løpet av tv-sendinga, mens ei av kyrne snart skal sendast til slakt.

Sjåarane kan stille spørsmål undervegs og så langt har det vore eit stort engasjement for tv-sendinga. Kvar dag klokka 14 er det Fjosstudio med gjestar frå fjøset, og det vil mellom anna blir politisk debatt derifrå med landbruksminister Jon Georg Dale og SP-leiar Trygve Slagsvold Vedum.

Vi oppmodar våre medlemmar til å dele bilde frå sin kvardag i landbruket med NRK under emneknaggen #nrkfjos.

Ulv, lovendring og Bernkonvensjonen

MDG frykter at et lovforslag som skal presisere adgangen til lisensjakt på rovdyr, kan føre til at Norge bryter internasjonale avtaler. Det er feil. Juridisk sjef og advokat i Norges Bondelag, Erlend Stabell Daling, forklarer.

Fakta og følelser om rovdyr

Syns du rovdyrsituasjonen kan være en kompleks og forvirrende sak? Vi har snakket med Erling-Aas eng, rovdyransvarlig i Norges Bondelag for å få litt mer oversikt.

Pelsdyr: Får full erstatning

Norges Bondelag og flere andre har arbeidet intenst for å få regjeringen til å skifte mening så de berørte bøndene skal få en rettferdig erstatning. Tirsdag kom avgjørelsen.

Viktig med riktige kutt for norsk jordbruk

-Vi skal kutte utslipp og tar oppgaven på alvor. Samtidig er jeg bekymret for konsekvensene de foreslåtte kuttene kan få, ikke bare for jordbruket, men for landet vårt, sier Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
04
mars

AU-møte

Landbrukets hus
Torsdag
05
mars

Fylkesårsmøte i Sogn og Fjordane

Skei Hotell
Fredag
06
mars

Fylkesårsmøte i Møre og Romsdal

Våre samarbeidspartnere